06.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
200 ml krema
200 g beyaz çikolata
200 g Antep fıstığı ezmesi
100 g bütün Antep fıstığı
100 g bütün fındık
50 g toz Antep fıstığı
150 g tereyağı
170 g bebe bisküvisi
YAPILIŞI: İlk olarak fındığı ve fıstığı 180 derecedeki fırında 10 dakika ısıtıp kenara park edelim. Kremayı kenarlardan hafifli fokurdatalım. Beyaz çikolatayı ekleyip tamamen eritelim. Üstüne oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip onu da eritelim. Ateşten alıp Antep fıstığı ezmesini ekleyelim. İki tur karıştırıp kenardaki fındığı, fıstığı ve toz Antep fıstığını ilave edelim. Onlar da samimi olunca hafiften kırdığımız bebe bisküvisini işin içine dâhil edip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlayalım. 10 dakika soğumaya bırakıp yağlı kâğıdın üstüne serdiğimiz streç filme saralım. 1 gece buzlukta bekletip ertesi gün afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bugünkü tatlımız mozaik
Kendisi biraz değişik
Kakaonun yerine
Antep fıstığı tercih ettik