02.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
Ceren Sırdar ceren.sirdar@milliyet.com.tr
Batı Akdeniz restoranı olarak beş hafta önce Etiler, Nispetiye Caddesi üzerinde açılan The Galliard, kendine has bir kimlik yaratabilmek için sadece İtalyan, İspanyol ve Fransız lezzetleri hazırlıyor. Mekana “Galliard” ismini seçme sebeplerini işletmecisi Ahmet Uras şöyle anlatıyor: “Bu restoranın kimliği üç ülkenin mutfağından oluştuğu için buna uygun bir isim olsun istedik. O yüzden Rönesans döneminde İtalya ve Fransa’da meşhur olan ‘galliard dansı’na adını veren akımı kullandık. Neden bir dans adını tercih ettiğimize gelince burası bir restoran olmasının dışında salıdan cumartesiye kadar saat 23.00-02.30 arası Power FM’in DJ’leri eşliğinde dans ve bar konseptine geçen bir mekan.”
The Galliard’a girdiğinizde sizi uzun, oval bir bar masası ile tabureler karşılıyor. Uras bu bölüme özellikle üniversiteli gençlerin ilgi gösterdiğini söylüyor. Konu bar olunca akla içki seçenekleri geliyor. The Galliard’da Fransa, İtalya ve İspanya’ya ait 120 çeşitten oluşan bir şarap kavının yanı sıra 52 çeşit kokteyli de bulabiliyorsunuz. Kokteyller arasında en öne çıkan tıpkı bir beyin görünümünde olan “Brain”, zencefil ve votka ile tatlandırılan “Ginger” ve mekana özel votkalı, şuruplu lezzet “The Galliard Bartenders”. Restoranda yeni kokteyller hazırlamak için çalışmalar hâlâ sürdürülüyor.
“Fine dining” tarzını deneyimlemek isteyenlere
The Galliard’ın bar bölümünden restoran bölümüne geçtiğinizde karşınıza çıkan iki ayrı konseptli mekanla ilgili Ahmet Uras “Daha çok öğle arası yemek yemeye, rahatlamaya gelen müşterilerin tercih ettiği ön restoranda gelenleri evindeymiş gibi hissettirecek örtüsüz masalar, rahat koltuklar ve ferah
bir atmosfer yarattık. Arka kısmı ise
sanatçılara ait tasarımlar, geniş koltuk ve sandalyeler, Fransız tarzı aydınlatmalarla dekore ettirdik. Fine dining tarzını deneyimlemek isteyenler için arka restoran ideal” diyor.
İki katlı restoranın üst katında köşeli geniş koltuklar, aynalarla donatılmış duvarlar göze çarpıyor. Bu kısım aile yemeği, toplantı, davet ya da doğum günü kutlamaları için gelenlere ayrılmış. Restoran içerisindeki tüm koltuklar, sandalyeler ve zemin ise zebra desenleriyle; servis takımları kırmızı çini üzerine papatya motifleriyle, masalar beyaz örtü ve koyu renk şamdanlarla süslenmiş.
Batı Akdeniz mutfağının dışına çıkmayan mekanın şefliğini Turgut Ay yapıyor. “Mekanı açmadan önce konsepte uygun bir menü oluşturabilmemiz için bize Mehmet Gürs de çok yardımcı oldu” diyen Uras
The Galliard’ın yemek menüsünde öne çıkan yemekleri sıralıyor: Bol soğanla hazırlanan Fransız soğan çorbası, kadayıfta karides, mürekkepli tartolet üzerinde servis edilen somon, yanında ızgara kuşkonmaz ve güveç mantarla sunulan kuzu pirzola, karides, ıstakoz, midye ile hazırlanan İspanya’nın ünlü yemeği paella, özel çorba içinde getirilen kabuklu midye ile minik konserve kavanozunda sunulan ördek ve kaz ciğeri.
Bar kısmında oturmayı tercih edenlere atıştırmalıklar, İspanyolların mezesi tapaslar öneriliyor. Restoranda İtalyan makarnası ravioli ile bir kadeh şarap sipariş ettiğinizde
85-100 lira arası hesap ödüyorsunuz.