1. Hamburger köftelerindeki hava boşluklarından kurtulmak için bir ekmek tahtasına atın. Çok fazla kabarmaması için ise ortasına parmak uçlarınızla hafifçe bastırın. 2. Maydanoz, kişniş gibi aromalı sebzelerin köklerini atmayın. Çorbalara, soslara ve yemeklere aroma katması için ekleyin. 3. İple bağladığınız biberiye ve kekik gibi baharatları da yemeklerinize tat vermesi için ekleyebilirsiniz. 4. Kesme tahtanızın üzerindekileri taşımak için mutlaka spatulanız olsun. 5. Tuzu yukardan serpiştirin ve pişirmenin her evresinde tuzlayın. 6. Pirinci kullanmadan önce mutlaka ıslatın. Islatırken 1'e 1 ölçüsü kullanın. 7. Tane tane pilav yapmak için tencerenin kapağını açmayın. 8. Tavuğu pişirmeden önce bağlarsanız daha iyi pişer. 9. Kurabiye hamurunu her zaman elinizde yoğurun, elektrikli aletler kullanmayın. 10. Yumurtalarınızı düz bir zemine vurarak kırın, kabın kenarına değil. 11. Yumurtaları çırpmadan önce sarıları çatalın ucuyla delin. 12. Yanmaz tavada sadece yumurta, ekmek kızartması ve krep yapmalısınız.