Geri Dön
Ketche kimdir?

Ketche kimdir?

Ketche, son günlerde internette sıkça aratılıyor. Ketche kimdir? Ketche neden son günlerde popüler oldu? İşte Ketche hakkında bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ketche kimdir?

Ketche, bir Türk yönetmen. 1973 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğan Ketche'nin gerçek adı Hakan Kırvavaç. Ancak Ketche ismini kullanıyor. Ketche, Türk reklam camiasının önde gelen yönetmenlerinden biri olarak adını duyurdu. Ve bugüne kadar pek çok video klibin yönetmenliğini yaptı.

Ketche lakabı nereden geldi?

Ketche'nin gerçek adı internette sıklıkla aratılıyor. Ketche, bir röportajında lakabının hikâyesini şöyle anlattı: "Ketche, Gırgır Dergisi zamanlarından kalma bir lakap. Gitar tonunun adını bilmediğim için 'Adam keçelemiş' lafından doğdu. Sonra öyle de kaldı. Takma isim yani..."

Ketche'nin yaptığı işler

Ketche, önceleri reklam filmleriyle adını duyurdu. Muhtelif iletişim ve teknoloji şirketlerinin akıllarda kalan reklam filmlerine imza atan Ketche, aynı zamanda video klip yönetmenliği de yaptı. Aralarında Athena, Bora Uzer, Hadise ve Kenan Doğulu gibi isimlerin de olduğu pek çok şarkıcının kliplerinden bazıları Ketche imzalı.

Ketche neden popüler oldu?

Ketche'nin adı şu günlerde oldukça popüler. Bunun en büyük sebebi ise, Türk sinemasına şimdiden altın harflerle adını yazdıran 'Müslüm' filmi. Ketche, Müslüm Gürses'in hayatından kesitlerin yer aldığı 'Müslüm' filminin yönetmen koltuğunda Can Ulkay ile birlikteydi. Ketche'nin adını geniş kitleler 'Müslüm' filmi sayesinde duydu.

Benzer İçerikler