Ali İhsan Varol neden bu kadar sevildi?
Ali İhsan Varol'la sevdiğimiz Kelime Oyunu, 2009 yılında hayatımıza girmiş, zaman zaman ara verse de 2015 yılına kadar sürmüştü. 2015-2017 yılları arasında verdiği 2 yıllık aranın ardından 2017 Mayıs'ında teve2'de yine Ali İhsan Varol'un sunumuyla ekranlara döndü. İyi ki de böyle oldu. Çünkü Kelime Oyunu, Ali İhsan Varol'la özdeşleşmiş; başkasının sunumuyla eski tadını vermeyecek bir yarışma.
Daha önce farklı formatlarda da olsa birçok kanalda birçok kelime, cümle, harf yarışması seyrettik. Fakat ekrana geldiği ilk günden beri Kelime Oyunu'nda izleyicileri çeken farklı bir şey vardı.
Bahsettiğimiz bu 'farklı şey', yarışmanın sunucusu Ali İhsan Varol'un kendine has üslubu ve yarışmacılarına hem mesafeli hem samimi yaklaşımı. Fakat kullanıla kullanıla içi boşaltılan 'samimiyet' kelimesiyle Ali İhsan Varol'da gördüğümüz gerçek samimiyet birbirinden farklı.
Yarışmacı olarak ağırladığı konuklarıyla sahne arkasında konuştuklarını ve bazı konuklarıyla muhabbetin koyu olduğunu yarışma başındaki ufak sohbetlerden anlayabiliyorduk.
Yarışma esnasında da konuklarına karşı olan 'sizli' hitabının ve nezaket dolu tavırlarının yanında esprili sohbeti ve nezaketinden ödün vermeden yaptığı ince takılmalarla o kusursuz dengesini hep korudu.
Soruları zıpır, zirzop gibi kelimelerle tanımlaması ve yaptığı betimlemelerle de kendine has tarzını oluşturdu.
Yarışmacıların da Ali İhsan Varol'a ayak uydurmasıyla iş, çoğu zaman yarışmadan çıkıp evde oynanan tabu, sessiz sinema samimiyetine bürünüyor ve hala öyle.
Maymun Çarli ile olan ilişkisini çok sonra öğrendiğimiz Varol, Kardeş Payı'nda da oyunculuğunu konuşturmuştu. Tarzından, tavrından ve üslubundan ödün vermeden aynı sıcaklıkta da devam ediyor Kelime Oyunu'na.
Programın daha uzun yıllar devam etmesi dileğiyle. Tabi yıllar geçtikçe Ali İhsan Bey'in şimdiki gibi programı ayakta durarak sunması zorlaşabilir.
O zaman kendisine ne gerekir? Biraz zirzop bir soru: 8 harfli, kavgada atılan birleştirince yatılan bir eşya!