Geri Dön
Spotify'ın hikâyesinin dizi olması 'bizden'liğini kanıtlayacak

Spotify'ın hikâyesinin dizi olması 'bizden'liğini kanıtlayacak

Teknolojiden kaçış maçış yok... Sosyal medya platformlarına bağlı, hatta bağımlıyız. Sadece sosyal medya da değil, dijital video ya da müzik platformları da keza nefes alanlarımız gibi. Spotify da tercihlerimizin en başında geliyor. Sizce de Spotify'ın 'birdenbiri hayatımızın tümü olma' hikâyesi bir dizi ya da film olmayı hak etmiyor mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Spotify'ı inkâr eden çok net çarpılır!

Son dönemde iTunes'u yakalayan hatta kimilerine göre fark atan Spotify, İsveç merkezli bir dijital müzik platformu. Birçoklarına göre bir şarkının resmi olarak yayınlanması, Spotify'a eklenmesiyle doğrudan alakalı. Spotify'ı müzik alanında en önemli tercih kabul etmeye başladık. Spotify'ı şu devirde inkâr eden, "Yok öyle bir şey, ben bir tek dijital müzik platformu tanırım o da iTunes" diyen çok net çarpılır! Podcast'lerle de daha sosyal bir platforma dönüşmüş durumda Spotify. E hal böyle olunca, kendini yoktan var eden bu şirketin hikâyesi ilgi çekici hale geliyor.

Spotifyın hikâyesinin dizi olması bizdenliğini kanıtlayacak

İnişli çıkışlı yolculuk anlatılacakmış

Şanslıyız, çünkü son gelen haberlere göre Spotify'ın hikâyesi televizyon dizisi olacakmış. 'Mini dizi' olması planlanan bu yapımın ilham kaynağı ise 'Spotify Untold' adlı kitapmış. Hatta kitabın İsveçli yazarları Sven Carlsson ve Jonas Laijonhufvud da bizzat senaryoya katkı sağkayacakmış. Dizide müzik endüstrisini komple dijitale çeviren ve ezeli rakibi iTunes karşısındaki inişli çıkışlı yolculuğu anlatılacakmış.

Spotifyın hikâyesinin dizi olması bizdenliğini kanıtlayacak

Facebook'un 'Feys' dönüşmesi gibi...

Herkesin platformu kendine. Ancak özellikle ara yüzünden ötürü Spotify'ı iTunes'a göre çok daha sempatik buluyorum. Ve bu konuda asla yalnız değilim. Zaman içinde büyük hem de kocaman bir marka olan, hatta kendisinden çok daha önce piyasaya giren iTunes'a rakip olabilecek kadar iddialı olan, müzik şirketlerine kafa tutan, müzik piyasasını kendi istediği hale çevirebilen bir şirketin eksilerinin de artılarının da muhakkak daha çok bilinmesi gerekiyor. Spotify'ın başarı hikâyesinin dizi olması 'bizden'liğini kanıtlayacak. Facebook'un, 'The Social Network' filmi sonrasında 'Feys'e dönüşmesi gibi Spotify'ı da artık bence herkes içselleştirecek, benimseyecek. E Spotify, bu kadar büyümeyi çoktan hak etti bile. Asla şaşırtıcı değil...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler