Geri Dön
Sanal dilenciliğin yeni versiyonu: Tweet fav'latma

Sanal dilenciliğin yeni versiyonu: Tweet fav'latma

Her gün yeni bir “Başkası adına utanmak” deyimini yaşamaktan cidden bıktık. Şimdi de Twitter’da yeni bir dilencilik peyda oldu. Tweet fav’latarak hediye kazandığını iddia edenler. Peki, tweet fav’latarak hediye kazanma durumu ne kadar gerçek? Molatik olduğumuz konu sanal dilenciliğin yeni versiyonu tweet fav’latma.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

İnternetin yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan güzel şeylerin yanı sıra kötü durumlar da var. Onlardan birisi de başkası adına utanmak fiili. Çokça rast gelebiliyoruz bu duruma. Bunun en büyük kaynağı sanırım Twitter. Her mecradan, çeşitli zeka düzeyinden insan var Twitter’da. Haliyle kim mantıklı kim saçma sapan şeyler yazabiliyor. Mamafih olay artık rayından çıktı.

Haberin Devamı

Dilencilik aldı başını gidiyor

Sanal dilenciliğin yeni versiyonu: Tweet favlatma

Geçtiğimiz günlerde TikTok’un sanal dilenciliğinden bahsetmiştik. Canlı yayın açıp hediye dileniyordu kullanıcılar. Şimdi de Twitter’da fav dilencileri peyda oldu. Sözde alacakları fav’lar sonrası çeşitli hediyeler kazanacağını iddia eden tipleri görmeden Twitter’da dolaşmak imkansız neredeyse. “Bu hesap bana gelecek x kadar fav sonrası bana şunu hediye edecek” diyerek ortaya çıkıyorlar. Fake ya da viral oldukları çok belli olan bu tweet’lerin bu kadar ilgi görmesi gerçekten şaşırtıyor beni.

Teknoloji kullanımına dair bilgili olmak gerekirken, herkes soluğu sosyal medyada alıyor. Çok belli olan reklam içeriklerinin peşine düşmenin manası nedir? Reklam için yapılmış bir içerik, insanların birilerine ‘hediye’ gönderileceğini sanmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Bir de bir kişinin tweet’i tutunca herkesin aynı saçmalığa imza atması ayrı komik. Sanırım kısa yoldan fenomen olmak bu kadar önemli insanlar için.

Ayrıca ‘Bin’ kelimesi varken ‘k’ nereden çıktı?

Benzer İçerikler