
Kurgu tweet atmanın manası nedir?
Twitter hayatımıza 2010’lu yıllardan itibaren hızla girdi. Her kafadan bir sesin çıktığı Twitter’da zaman zaman saçma sapan şeylere de denk geliyoruz. Kurgu tweet atanların çoğaldığı bir ortam olmaya başladı Twitter. Peki, kurgu tweet atmanın manası nedir? Molatik olduğumuz konu kurgu tweetler oldu.
Sosyal medya hayatımıza nasıl girdiyse her şeyi temelli değiştirdi. Gerçeği, yalanı, doğruyu, yanlışı bir anda karşımıza koydu. Bilgi bombardımanına maruz kalmaya başladık, gerçekleri ayırt etmek için yoğun uğraşlar vermeye başladık. Ancak bazen öyle hikayelere denk geldik ki “Yok artık ya, bunu da yazmazsın” dedik.
Kurgu tweetlerin amaçları ne?
Bu tweetler ‘kurgu’ diye tabir etiğimiz tweetlerdir. Günlük hayatta karşılaştığımız ‘kolpacı’ tiplerin internet ortamındaki halleridir. Olmayacak şeyleri olmuş gibi yazmaktadır bu kişiler. Peki, kurgu tweet atmanın amacı ne? İlk başta akla gelen şey dikkat çekme isteği. Alışılmışın dışında yapılan her şey dikkat çeker haliyle. Bunu yazanlar da ‘bakın ben çok farklıyım’ deme ihtiyaçlarını gideriyorlar. Ama o kadar kötü şeyler yazıyorlar ki insan ister istemez “Buna da inanmazsın yahu” diyerek tepki gösteriyor.
Yalan söyleme hastalığı
Psikolojik açıdan bakacak olursak yalan söyleme hastalığına haiz olabilirler. Mitomani dediğimiz bu hastalık yine dikkat çekme isteğinden kaynaklanan bir rahatsızlık. İnsanlar bana ilgi göstersin, kendimi önemli biri gibi hissedeyim demek için yalanı bir araç olarak kullanıyorlar. O yalanı da tweet olarak atıyorlar. Bu durumun altında da birçok farklı sebep olabiliyor.
Sonuç olarak, sosyal medyada her şeye inanmamak lazım. Twitter’da bir deyiş vardır “Burada yazılan 10 şeyin 9’u yalan 1’i de şüphelidir” diye. Sizler de bir bilgi, yazı gördüğünüz vakit bu deyişi hatırlayın.