Geri Dön
Zuckerberg ve Winklevoss Kardeşler savaşında yeni cephe: Kripto para

Zuckerberg ve Winklevoss Kardeşler savaşında yeni cephe: Kripto para

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler Zuckerberg'e Facebook'un ilk zamanlarından beri bela olmuş durumdalar. Hatta Zuckerberg'in hayatını anlatan 'Social Network' filmine de konu olmuşlardı. Facebook kripto para birimi 'Libra'yı çıkarmak üzere ve Bitcoin piyasasının büyük balıklarından olan Winklevoss kardeşlerle Zuckerberg tekrar karşı karşıya gelecek.

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Winklevoss kardeşler taa Harvard zamanlarından beri Mark Zuckerberg'le çekişiyor. Zuckerberg'in eseri olarak bildiğimiz Facebook hakkında yıllar önce hak iddia eden ikizler, fikrin kendilerine ait olduğunu ve Zuckerberg tarafından çalındığını iddia ederek dava açmıştı.

Haberin Devamı

2008'de sonuçlanan davadan tam olarak istediklerini alamasalar da Zuckerberg, ikizlere 65 milyon dolar ödedi. Fakat ikizler bununla da yetinmedi, 2011'de tekrar mahkemeye başvurarak hisselerinin düşük fiyattan satın alındığını ve kazıklandıklarını söylediler. Onlara göre hak ettikleri para 180 milyon dolar civarındaydı.

Tabii mahkeme bu itirazı reddetti ve Winklevoss kardeşler ile Zuckerberg çekişmesi bitti. En azından bir süreliğine...

Kripto para piyasası

Zuckerberg ve Winklevoss Kardeşler savaşında yeni cephe: Kripto para

İkizler, Zuckerberg'ten gelen paranın bir kısmıyla yüklü miktarda bitcoin alarak piyasadaki bitcoin'in tamamının yüzde 1'ine tek başlarına sahip oldular. Yüzde 1 bitcoin piyasasında çok büyük bir pay. Geleceğin bitcoin'de olduğuna inanan kardeşler, kripto para kurlarında dalgalanmalara rağmen bitcoin'lerini elden çıkarmadılar.

Haberin Devamı

Şimdi kripto para piyasasına girecek olan Zuckerberg, büyük ihtimalle pazarda büyük söz sahibi olacak. Çünkü girişimdeki ortakları PayPal, Visa, MasterCard gibi çok büyük şirketler. Bitcoin ve Libra farklı kripto para birimleri olsa da 'kripto para' piyasasında her birim birbirine rakip. Litecoin, Ethereum, Ripple gibi rakipler Bitcoin'in üstesinden gelememişti fakat Zuckerberg önderliğindeki Libra, Bitcoin'e ve dolayısıyla Winklevoss'lara bir kez daha üstünlük sağlayacak.

Zuckerberg adeta Winklevoss kardeşlerin korkulu rüyası gibi...

Benzer İçerikler