Geri Dön
Twitch nedir? Twitch üzerinden nasıl para kazanılır?

Twitch nedir? Twitch üzerinden nasıl para kazanılır?

Sosyal medya ağları son yıllarda artışa geçti. Özellikle para kazandıran platformlar birçok kişi tarafından tercih edilen mecralar. Onlardan birisi de Twitch. Çokça kullananı olan Twitch’e Molatik olmamak elde değil tabii. Twitch nedir? Twitch üzerinden nasıl para kazanılır?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Twitch nedir?

Twitch nedir Twitch üzerinden nasıl para kazanılır

twitch ya da Twitch.tv, elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu. Haziran 2011'de Justin.tv kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulmuştur. Haziran 2011'de genel ilgi alanı olan yayın platformu Justin.tv'nin bir yan ürünü olarak sunulan site, öncelikle video oyunlarının canlı akışına odaklanıyor. Her ay 43 milyondan daha fazla izleyiciye hizmet vermektedir. Ortalama izlenme süresi ise 1,5 saattir. Şubat 2014'te ABD'de internet trafiğinin en büyük dördüncü kaynağı olarak belirlenmiştir.

Eylül 2014 yılında Twitch, Amazon tarafından 970 milyon Amerikan doları karşılığında satın alınmıştır. Daha sonra şirketin abonelik hizmeti Amazon Prime ile sinerjilerin ortaya çıkmasına yol açtı. Twitch daha sonra Curse LLC'ni satın aldı.

Bilgilere göre, Twitch'in Temmuz 2020'de yaklaşık 7,46 milyon aktif yayıncısı vardı. Günlük izleyici 15 milyon, aylık kullanıcı sayısı 140 milyon olarak belirlendi.

Twitch’ten nasıl para kazanılır?

Twitch nedir Twitch üzerinden nasıl para kazanılır

Twitch üzerinden yaptığınız yayınlarda bağışlar alarak para kazanabilirsiniz. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatmak gerekirse, izleyiciler, sizin yayınladığınız videoları veya yaptığınız başka bir şeyi beğeniyorsa size bağışta bulunabilir. Bu sayede Twitch üzerinden para kazanabilirsiniz.

Eğer isterseniz Twitch ile ortaklık kurabilir ve yine bu platform üzerinden para kazanabilirsiniz. Twitch ile ortaklık kurmanız içinse en az 5000 aboneye ulaşmanız gerekiyor. Sonrasında ise bu abonelerle bir izleyici kitlesi oluşturmalısınız. Tüm bunları başardıktan sonra Twitch'e ortaklık teklifinde bulunmalısınız. Eğer onay gelirse kendi kanalınıza "subscriber" adında bir buton eklenecek. Bu buton eklendikten sonra diğer subscriber'lar kanalınıza 4 dolar karşılığında abone olacak. Bu kapsamda Twitch, size 1.2 veya 1.5 dolar aralığında, bir miktar para gönderecek. Ardı kalan diğer para ise Twitch'e gidecek. Bu sayede de Twitch üzerinden para kazanabilirsiniz. Twich'in resmi internet adresinden kullanıcı adı oluşturan herkes programda yayıncı olabilir.

Benzer İçerikler