Geri Dön
Teknoloji yarışında ABD bayrağı Çin'e mi kaptırıyor?

Teknoloji yarışında ABD bayrağı Çin'e mi kaptırıyor?

Yeni teknoloji denildiği zaman aklımıza genellikle ABD geliyor. Fakat küresel bilim ve mühendislik yeterliliği kapsamında yapılan yeni bir analize göre ABD, teknoloji yarışında Çin'le mücadele etmekte son derece zorlanıyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ürettiği teknolojiye ve teknolojiye yaptığı yatırımlara bağlı. 1 ton tarım ürünü 1 teknoloji cihazının fiyatına eş değer geliyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

Haberin Devamı

Fazla derin mevzulara inmeyelim. ABD ve Çin arasındaki teknoloji rekabetini bilmeyen yok. Bu üstünlük mücadelesinde birincilik bayrağını ABD çekiyor diye düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuz.

ABD Ulusal Bilim Vakfı'nın verilerine göre 2016 yılında Çin toplamda 429 bin araştırma makalesi yayınladı. Bu rakam ABD'de 409 bin. Bu makalelerin küresel etkideki önemine bakacak olursak ABD üçüncü, Çin ise beşinci sırada yer alıyor. Bir ve iki kim diye soracak olursanız İsveç ve İsviçre.

Rapora göre ABD, araştırma ve geliştirme konusuna yatırım yapan bir numaralı ülke. Bu durum risk sermayesini cezbediyor.

Profesör Maria Zuber, raporda ABD'nin belli başlı alanlardaki liderliğinin bir nebze azalmaya başladığına ve bu alanların ülkeye öneminin büyük olduğuna dikkat çekiyor. Zuber'e göre ABD ekonomisi ve iş gücü konusunda endişeler artıyor.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler