Geri Dön
Google'ı alt eden Getty Images bize neler yapmaz?

Google'ı alt eden Getty Images bize neler yapmaz?

Google Görseller, yaşadığı son değişiklikle herkesin dikkatini çekti. Arattığımız görselin farklı boyutlarını ve orijinal halini görmek için tıkladığımız 'orijinal resmi göster' ve 'diğer boyutlar' seçeneği, Google'ın Getty Images'e kaybettiği dava sonucunda tarih oldu.

Turcel Orman
Turcel Orman

Google'ın bu özelliğinin telif ve tıklanma konusunda kendilerini zora soktuğu ve haksız bir uygulama olduğu gerekçesiyle 2016 yılında dava açan Getty Images, henüz sonuçlanan davada haklı bulundu ve Google, kullanıcıları için sağladığı bu kolaylığı kaldırmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Artık arattığımız fotoğrafın orijinal halini görmek için görseli paylaşan siteyi direkt olarak ziyaret etmemiz gerekiyor.

Google Görseller'deki önizleme kısmına sağ tıklayarak fotoğrafın diğer boyutlarını aratabilir veya siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Getty Images, fotoğraf ve vektör resimler konusunda müthiş bir büyüme kaydetti. İşe yarar birçok fotoğraf, ünlü fotoğrafları, grafik tasarımcılar için çizim ve arka plan resimleri konusunda çok geniş bir veritabanı sağlıyor.

Googleı alt eden Getty Images bize neler yapmaz

Öyle ki uzun süredir direnen Google'ı bile dize getirip özelliğin değiştirilmesini sağladılar.

Bundan sonra rastgele görsel kullanma konusunda özellikle web site sahibi olanların iki defa düşünmesi gerekecek. Telif konusunda kendi içeriklerinin çok ciddi takipçisi olan ve peşini bırakmayan Getty Images, her an yakanıza yapışabilir.

Haberin Devamı

Koskoca Google'a özelliklerini değiştirten Getty Images, gariban kullanıcılara neler yapmaz?

Benzer İçerikler