Geri Dön
Bilgisayar korsanları 2017'de 172 milyar dolar çaldı

Bilgisayar korsanları 2017'de 172 milyar dolar çaldı

Geçtiğimiz yıl bilgisayar korsanları açısından son derece karlı, bilgisayar korsanı mağdurları açısından da son derece vahim bir yıl oldu. Bilgisayar korsanları 2017 yılında internet kullanıcılarından toplamda 172 milyar dolar çaldı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

İnternet zorlu bir mecra. Bu zorlu mecrada özellikle bankacılık işlemleri yaparken dikkatli olmanız hayati önem taşıyor. Aksi taktirde tüm servetinizi bilgisayar korsanlarına kaptırmanız kaçınılmaz olur.

Haberin Devamı

Bilgisayar güvenliği sistemleri üreten Norton, 2017 yılında yaşanan siber suçların acı tablosunu paylaştı. Rapora göre 2017 yılında 20 ülkeden toplamda 978 milyon kişi siber suçların kurbanı oldu. Bilgisayar korsanları tarafından 2017'de çalınan tutar ise 172 milyar dolar. Bu rakamı mağdur sayısına bölersek kişi başı ortalama 142 dolarlık hırsızlık yaşandığı sonucu ortaya çıkıyor.

978 milyon mağdurun 143 milyonunu ABD vatandaşları oluşturuyor. ABD vatandaşları 2017'de bilgisayar korsanlarına 19,4 milyar dolar kaptırdı.

Ransomware ve cryptojacking gibi kötü amaçlı uygulamalar, hırsızlık vakalarının en büyük sebebi. Dolandırıcılık ve şifre sorunları da hırsızlığa neden olan diğer faktörler.

İnternette girilen sitelere ve kullanılan uygulamalara oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi taktirde 2018 yılında yayınlanacak rakamları oluşturan kişilerden biri de biz olabiliriz.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler