Geri Dön
Kazuo Ishiguro kimdir?

Kazuo Ishiguro kimdir?

Kazuo Ishiguro 2017'nin en çok konuşulan isimlerinden biriydi. Kazuo Ishiguro kimdir? İşte Kazuo Ishiguro'ya dair mutlaka bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kazuo Ishiguro kimdir?

Kazuo Ishiguro, dünyaca ünlü bir yazar. Japon asıllı İngiliz yazar, ağırlıkla romanlar kaleme alıyor. 8 Kasım 1954 tarihinde Japonya'nın Nagazaki şehrinde dünyaya gelen Ishiguro, 1982 yılında İngiltere vatandaşlığına geçti.

Kazuo Ishiguro ve 'Beni Asla Bırakma'

Ishiguro'nun kitapları arasında en çok bilineni 'Beni Asla Bırakma'. Yazarın en ünlü kitabı olan bu eser, 2010 yılında yine aynı isimle sinemaya uyarlandı. Filmde Carey Mulligan ve Keira Knightley gibi önemli İngiliz aktrisler de rol aldı.

Kazuo Ishiguro kitapları

Kazuo Ishiguro kitaplarına Türkçede erişmek mümkün. Yazarın neredeyse bütün önemli kitapları Türkçeye çevrildi. 'Gömülü Dev', 'Avunamayanlar', 'Uzak Tepeler', 'Beni Asla Bırakma', 'Günden Kalanlar', 'Öksüzlüğümüz', 'Değişen Dünyada Bir Sanatçı', 'Noktürnler' gibi eserleri kitapçılarda bulmak mümkün.

Kazuo Ishiguro ve Nobel ödülü

1989 yılında 'Günden Kalanlar' kitabıyla Man Booker kazanan Ishiguro, 2017 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Edebiyatın en prestijli ödülünü kazanmasından sonra, 21'inci yüzyılın en önemli yazarlarından biri olarak görülmeye başlandı, eserleri pek çok dile çevrildi.

Benzer İçerikler