Geri Dön
George Best: Futbolun 'James Dean'i...

George Best: Futbolun 'James Dean'i...

George Best gelmiş geçmiş en efsanevi futbolculardan biri. Hayatı boyunca her zaman farklı bir yaşam süren ve birçok başarı ile birlikte oldukça fazla sorunla uğraşan George Best'in hayatına gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Manchester United ile 466 maç, 178 gol...

George Best, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta 1947 yılında dünyaya geldi. 15 yaşındayken Belfast'ta Manchester United yıldız avcısı Bob Bishop tarafından keşfedildi ve 1963 yılında profesyonelliğe geçti. 466 kere Manchester forması giyen Best toplam 178 gole imzasını koydu. 1974`te 27 yaşındayken antrenmanlara devamsızlığı ve aşırı alkol yüzünden Manchester'dan kovuldu. Sonraki 10 yıl Fulham, Stockport County, Dunstable Town, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, Cork Celtics, Los Angeles Aztecs, San Jose Earthquakes, Brisbale Lions ve en son Bournemouth formalarını giydi.

George Best: Futbolun James Deani...

Pele ve Diego Maradona ile karşılaştırıldı

1963 ve 1974 arası Manchester United`da oynadığı zamanlarda kariyerinin en parlak günlerini geçirdi. 1965, 1967 lig ve 1968 Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarının kazanılmasında önemli bir rol oynadı. 1968`de Avrupa`da "Yılın Futbolcusu" ve "Futbol Yazarları Birliği (İngiltere- FWA) Yılın Futbolcusu" ödüllerine layık görüldü. 1983`te 37 yaşında futbolculuk kariyerine noktayı koydu. Yetenek olarak Pele ve Diego Maradona ile karşılaştırılan Best için milli takımının görece ufak kalması dünya sahnesine çıkmasını engellediği de söylenmektedir.

George Best: Futbolun James Deani...

Kumar, kadınlara olan aşırı tutku ve alkolizm...

Manchester United'da iken tribünlerin ve medyanın odak noktası haline geldi. "Futbolun James Dean'i" veya uzun siyah saçları, yakışıklılığıyla "Beşinci Beatle" lakaplarını alan Best için bu şöhret; kumar, kadınlara olan aşırı tutku ve alkolizm arasında gidip gelmeye başladı.

Mart 2000, karaciğerinde alkole bağlı ciddi bir rahatsızlık ortaya çıktı. Temmuz 2002, karaciğer nakledildi. 1 Ekim 2005, grip belirtileriyle gittiği Özel Cromwell Hastanesi`nde karaciğer naklinden sonra kullandığı ilaçların yan etkisinden dolayı oluşan karaciğer iltihabı ve iç kanama nedeniyle yoğun bakıma alındı. 27 Ekim 2005 gazeteler Best'in durumunun kötüleştiğini ve ölmek üzere olduğunu yazdı. Best sevdiklerine elveda mesajlarını yollamaya başlamıştı. 20 Kasım 2005 Tabloit gazetelerden News of the World, Best'in hastane yatağında fotoğrafını yayımladı ve altına son mesajı olarak "Benim gibi ölmeyin" dediğini yazdı. 25 Kasım 2005 akciğer enfeksiyonu ve organ yetmezliğinden Best 59 yaşında hayatını kaybetti.

Benzer İçerikler