Geri Dön
Madrigal 'Ne Zamandır Sendeyim'le 'Seni Dert Etmeler'i yakaladı

Madrigal 'Ne Zamandır Sendeyim'le 'Seni Dert Etmeler'i yakaladı

Üç şarkılık ilk EP'lerini 2015 yılında yayınlayan Madrigal grubu asıl büyük çıkışlarını ise pandemi döneminde çıkan 'Seni Dert Etmeler'le yakalamıştı. 'Seni Dert Etmeler' özellikle Z kuşağının favorisi oldu. Grup yoluna 'Neogazino' adlı ilk albümleriyle devam ediyor. 'Neogazino'nun en büyük hit'i ise elbette 'Ne Zamandır Sendeyim'...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Eski'den beslenerek 'yeni'yi bulma gayretindeler

Madrigal grubu son dönemin en büyük fenomenlerinden biri. Adını bir klasik müzik teriminden alan Madrigal, temelleri 2007 yılında Kocaeli'de atılmış bir alternatif müzik grubu. Vokal ve gitarda Anıl Erdem Cevizci, elektro gitarda Ceyhun Kaan Karakaş, bas gitarda Kaan Alıcı, davullarda Sanlı Akgün, klavyede Burak Emir Kamacı var. Günümüzde alternatif seslerin -sonunda- daha ana akımlaşmasına paralel olarak artık bir meselesi olan, klişe sözler yerine zekasını dinleyiciye ilk saniyede hissettiren sözler kendilerine radyolarda daha sık yer bulmaya başladı. İkiye On Kala, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Emir Can İğrek akla gelen ilk isimler. Madrigal de bu grupta yer alıyor. Klişelerden uzak sözleri ve retrodan beslenen, dinleyiciye "Ana akım Türkçe müzikte başka altyapılar da mümkün" dedirten sağlam sound'uyla 'yeni'yi müjdeleyen bir grup Madrigal. 'Eski'den beslenerek 'yeni'yi bulma gayretinde ve bu çabaları, nokta atışı melodilerle adrese teslim gollere dönüşüyor.

'Seni Dert Etmeler' dalga dalga büyümüştü

Madrigal grubu her ne kadar 3 şarkılık ilk EP'leri 'Neden Diye Sorma'yı 2015 yılında yayınlamış olsalar da asıl büyük çıkışını geçen yıl 'Seni Dert Etmeler'le yaptı. 'Kafamda Kentsel Dönüşümler'le 'retro' sound'unu hatırlayan ve çok seven dinleyiciler bu şarkıyı da çok sevdi. 'Seni Dert Etmeler' daha ilk saniyesinde sizleri 90'lar öncesine taşımayı başaran, güçlü bir şarkı. Arabesk, pop ve elektronik müziğin muazzam uyumu ile ortaya çıkan şarkı o kadar güçlüydü ki özellikle Z kuşağı bu şarkıya bayıldı. Şarkı, Spotify'da bir yıl içinde 50 milyon kez dinlenmeyi başardı. Üstelik şarkı bu başarıyı bir video klibi olmadan gerçekleştirdi. Müthiş bir başarı bu. Her dinleyende farklı hisler uyandıran şarkı, Madrigal'ın adını sonunda duymamızı sağladı ve gözler onların yeni işlerine çevrildi.

'Ne Zamandır Sendeyim'i radyolar da sevdi

Tam da 'Seni Dert Etmeler'in dalga dalga büyüyen başarısından sonra 'Neogazino' adlı ilk albümleri geldi. Grubun müziğini tanımlamaya zorlanan herkes için 'neogazino' muazzam bir seçim. Madrigal, 'neogazino' furyasını başlatır mı bunu zaman gösterecek ama yapmak istedikleri müziğin adını koyup bunu ilk albümlerinin adı olarak belirlemeleri en başta 'kararlı' olduklarını gösteriyor bize. 'Neogazino'nun en büyük hit'leri şu ana kadar 'Ne Zamandır Sendeyim' ve 'Dip' oldu. Radyoların da sonunda grubu kabullenmeye başladıkları bu şarkılardan özellikle 'Ne Zamandır Sendeyim' çok güçlü bir şarkı. Yıllar sonra da mutlaka hatırlanacak bu şarkı. Melodisinden, vokallerine en az 'Seni Dert Etmeler' kadar sağlam olan bu şarkı, 'Seni Dert Etmeler'in başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlaması açısından çok önemli. Ben Madrigal grubunu hem yaratıcı hem de 'çoğulcu' buluyorum. Yaptıkları müzik X ve Y kuşağını da, dijital platformlarda hakimiyet kuran Z kuşağını da yakalamayı başarıyor. Şimdi sırada istikrar ve 'şöhret baskısı' altında ezilmeden, kaliteden ödün vermeden ana akımda kalıcı olma kısmı var. 'Her Şeyi Yak'la Duman, 'Cambaz' ve 'Bir Derdim Var'la Mor ve Ötesi Türkçe rock'ta bunu başardıysa, retro sound'unu herkese sevdiren Madrigal de 'neogazino' temsilcisi olarak bunu başarabilir, inancım tam!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler