Geri Dön
Måneskin'in 'Rush!' albümünün yıldızı açık ara Tom Morello katkılı 'Gossip'

Måneskin'in 'Rush!' albümünün yıldızı açık ara Tom Morello katkılı 'Gossip'

2021 yılında hem Sanremo hem de Eurovision'u kazanan ve sonrasında yayınladıkları İngilizce şarkılarla Avrupa çapında fenomen olan Måneskin grubu üçüncü albümleri 'Rush!'ı yayınladı. İtalyan rock grubu Måneskin'in 'Rush!' albümünün yıldızı açık ara Tom Morello katkılı 'Gossip'...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ülkeleri İtalya'da 2018 yılında yayınladıkları 'Torna a casa' single'larıyla büyük bir çıkış yakalayan ve ülkenin resmi single listesi FIMI'de 1 numaraya kadar yükselen Måneskin grubu ülke çapında büyük bir ses getirmişti. Ancak asıl büyük patlamaları ise 2021 yılında olmuştu. 2021 yılının başında 'Zitti e buoni' şarkılarıyla hem Sanremo Müzik Festivali'ni hem de Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İtalyan rock grubu, yarışma sonrasında yayınladıkları İngilizce şarkılarla ise dünya genelinde adeta fenomen olmuştu. Ağırlıkla trap esintili rap şarkılar dinleyen Z kuşağı dinleyicileri tarafından dahi sahiplenen Måneskin, gerek stilleri gerekse ilham verici ve ilgi çekici söylem ve röportajlarıyla gençlere bir bakış açısı sunmayı başarmıştı. BBC Radio 1'da dahi rotasyona girmeyi başaran Måneskin, peş peşe yayınladıkları İngilizce şarkılarla Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa'daki rock dinleyicilerine eski usul hard rock'ı yeni nesile tanıtmış ve beklenilenin de üzerinde ilgi görmüştü. Her ne kadar şu anda dahi Måneskin'in rock'ı popülerleştirmedeki başarısı az biraz 'münferit' kalsa da rock'ın ölmediğini hatırlamak dahi özellikle 2000'li yıllardaki üretimleri özleyenleri tatmin etmişti.

Haberin Devamı

Måneskinin Rush albümünün yıldızı açık ara Tom Morello katkılı Gossip

Tom Morello katkılı 'Gossip' albümü uçuruyor

Bir süredir yollarına single'larla devam eden Måneskin, yeri göğü inleten 'I Wanna Be Your Slave'dan sonra yayınladıkları şarkılarla albümlerinin müjdesini epey uzun bir zamandır vermeye başlamıştı. 'Mammamia' ile başlayan ve sonrasında 'Supermodel' ve 'The Loneliest' ile devam eden süreçte en sonunda Måneskin'in üçüncü stüdyo albümleri 'Rush!' da yayınlandı. İtalya'da bir kez daha 1 numaraya yükselen albüm, Birleşik Krallık'ta ise ilk defa ilk 5'e girmeyi başardı. Beklenildiği gibi ağırlıkla İngilizce şarkılarla yoluna devam eden Måneskin'in 'Rush!' albümünde daha önce single olarak yayınlanan albümsüz 3 şarkının haricinde 14 yeni şarkı yer alıyor. 'Rush!'ta yine beklenildiği gibi hard rock ile pop rock arasında bir köprü olmayı başaran İtalyan rock grubu her ne kadar stillerinin sağlamasını yapsa da bir yanıyla heyecan verici bir yanıyla da biraz kendini tekrar eden bir işle karşımıza çıkıyor. Albümün iki yıldız şarkısı haricinde çoğunlukla 'ne yazık ki yalnızca bir albüm şarkısı' iddiasında şarkılardan oluşan 'Rush!' özellikle albümün ilk iki sırasındaki 'Own My Mind' ve özellikle de ABD'li gitarist Tom Morello katkılı 'Gossip'le oldukça heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Måneskinin Rush albümünün yıldızı açık ara Tom Morello katkılı Gossip

İlk haftasında ilgi görmeyi başardı

Temposundan enerjisine ve iniş-çıkışlarına 'Own My Mind' ile hem albüme doğru bir giriş damarı yakalayan Måneskin asıl büyük golü ise Tom Morello ile iş birliği yaptıkları 'Gossip'le atıyor. Şimdiden dijital müzik platformlarında 'albüm single'ı' olarak yayınlanan ve iddiasının karşılığını veren 'Gossip', melodik yapısıyla bugüne kadar grubun yayınladığı şarkılar arasında rahatlıkla ayrışmayı başarıyor. Belki de Måneskin'in bugüne kadarki üretimlerinde eksik kalan, görece 'kuru' kaçan yapı, Tom Morello'nun gitarıyla birlikte muazzam bir sıçrama yapıyor. Måneskin'in birazcık 'eski' kaçan sound'ları bu melodik eklentiyle birlikte biraz daha 2000'ler alternatif rock sound'una yakınlaşıyor ve böylelikle ortaya çok daha trend bir şarkı çıkmış oluyor. Henüz birinci ayı dolmadan 15 milyon dinlenmeyi geçen 'Gossip' henüz ilk haftasında İtalya haricinde Hollanda, İsviçre, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Litvanya'da ses getirmeyi başardı. Gidişat pozitif yönünde. Yükseliş trendindeki şarkı Måneskin'in bugüne kadarki en büyük hit'lerinden birine dönüşür mü bunu zaman gösterecek. Ama gruba biraz daha melodi katması bakımından ufak bir dokunuşla olumlu etki yaratması oldukça heyecan verici.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler