Geri Dön
Hadise'nin Youtube'daki 'Düm Tek Tek' başarısı neyi kanıtladı?

Hadise'nin Youtube'daki 'Düm Tek Tek' başarısı neyi kanıtladı?

Hadise'nin Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki performansının, 4'üncülüğünün üzerinden çok zaman geçti. Ancak şarkının Youtube başarısı devam ediyor. Peki 'Düm Tek Tek'in Youtube'daki başarısı neyi kanıtladı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Listeleri de sallıyorlar

Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan şarkılar, yayınlandıkları dönemde ciddi liste başarısı elde ediyorlar. Özellikle son yıllarda dijital müzik platformlarında 'dinlenme' rakamlarının da resmi single listelerine dahil edilmesiyle pek çok şarkı viral olmayı başarıyor. Bu yıl Eurovision iptal edilmeseydi yarışmada İzlanda'yı temsil edecek olan Dadi Freyr'ın 'Think About Things' şarkısı yarışmanın iptal edilmesine rağmen TikTok gençliği sayesinde İngiltere, İrlanda, İsveç ve Belçika'da resmi single listelerine girmeyi başardı bile. Keza yine bu yıl Rusya'yı temsil etmesi planlanan Little Big'in 'Uno' şarkısı da Youtube'u fethetmiş durumda.

Hadisenin Youtubedaki Düm Tek Tek başarısı neyi kanıtladı

Japonya'da bile listeye girmişti

Ancak Youtube'u fetheden sadece yeni şarkılar değil. Eurovision'un resmi Youtube hesabında yayınlanan eski şarkılar hâlâ hatırı sayılır bir izlenme/dinlenme rakamlarına erişiyor. Bu şarkılardan biri de 'bizden' biri, yani Hadise... Hadise, Eylül ayında Eurovision'un Youtube sayfasında 'Düm Tek Tek'in, kanalın en çok izlenen üçüncü videosu olduğunu duyurdu sosyal medya hesabından. 2009'da yayınlanan şarkı, henüz dijital müzik platformlarının bu kadar yaygınlaşmadığı bir dönemde İsviçre'de 73, Almanya'da 70, Hollanda'da 99, İsveç'te 12, Belçika'nın Flamanya bölgesinde 1, Valonya bölgesinde 24, Finlandiya'da 29 hatta Japonya'da 21 numaraya kadar yükselmişti.

Hadisenin Youtubedaki Düm Tek Tek başarısı neyi kanıtladı

Artık vakti gelmedi mi?

Hadise'nin Youtube'daki 'Düm Tek Tek' başarısının kanıtladığı şey, Eurovision şarkılarının zamansızlığı diyebiliriz. Gerçekten iyi olan bir şarkı mutlaka hak ettiği değere kavuşuyor. 'Düm Tek Tek' de şu anda o değere kavuştu. 2009'da 4'üncü olan bir şarkı, 2020 yılında, eşit şartlar altında çok izlenmeye ve dinlenmeye devam edebiliyorsa, işte biz buna başarı diyoruz. Eurovision'u kazanmaktan ziyade yıllarca dinlenebilecek bir şarkıya imza atmak çok daha büyük bir başarı. Hadise, 'Düm Tek Tek' performansında yaşadığı sıkıntıların etkisiyle 4'üncü olsa da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi başarmıştı. Nasıl 2000'li yıllarda İtalya yarışmaya katılmaktan vazgeçtiği dönemde hepimiz "İtalya geri dönsün" diyorsak şimdi de aynı istek Türkiye için var Eurovision hayranları arasında. 'Düm Tek Tek'ler, 'Everyway That I Can'ler, 'For Real'lar... Çok güzel izler bıraktık Eurovision'da. Artık yavaştan Eurovision'a tekrar kavuşma vakti gelmedi mi sizce de?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler