Geri Dön
Gülşen'in 'Delikanlım' yorumu beğenildi mi?

Gülşen'in 'Delikanlım' yorumu beğenildi mi?

Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları'nı duymayan kalmadı. Yıldız Tilbe'ye saygı albümü olan 'Yıldızlı Şarkılar'daki versiyonlar kimilerince çok beğenildi, kimilerince hiç beğenilmedi. Ama bu albüme kayıtsız kalınmadı, kalınamadı. İşte bu albümün en merakla beklenen yorumlarından biri olan Gülşen'in 'Delikanlım' cover'ı bugün itibariyle kliplendi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sade ve şık bir klip

Koray Birand tarafından çekilen video klip, sade ve şıklığıyla ön plana çıkıyor. Gösteriş mümkün mertebe yok. Şarkının romantik ve kırılgan duygusuna yaklaşmayı hedefleyen ama bunu yaparken de 2018 yazında çekildiğinin de unutulmadığı bir klip olmuş 'Delikanlım' klibi. Gülşen'in kısacık saçları ve kalın kaşlarıyla hafiften de olsa şöyle bir Sıla'yı andırması da elbette göze çarpan ufak detaylardan.

Kayıtsız kalmak güç

Dolayısıyla 1994 tarihli 'Delikanlım'ın 2018 versiyonuna bir klip çekilse ve günümüzün pop müzik görselliğine uyumlu bir klip olması amaçlansa bu klipten daha başka bir klip akıllara gelemezdi. Bu noktada klip başarılı. Ancak işin 'cover' kısmında hafiften de olsa soru işaretleri var. Ki zaten bir şarkının beğenilmesi ya da beğenilmemesinden ziyade kayıtsız kalınamamasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. 'Delikanlım' bunu başarıyor: Gülşen'in 'Delikanlım'ı ya beklentilerinizi karşılıyor ya da beğenmiyor, Yıldız Tilbe versiyonunu tercih ediyorsunuz. Ortası yok.

Tavrı ve tarzı oturdu

Gülşen, her şeyden önce bir yorumcu. 90'ların ortasında tanıdığımız Gülşen son 10 yıldır üretkenliğinin zirvesinde. Sezen Aksu ve Sıla arasındaki köprü gibi bir konumda. 2004'te 'Of Of'la sinyallerini veren bu başarı 2015'te 'Bangır Bangır'la adeta taçlanmıştı. Kendini yenilemesi, tavrının ve tarzının oturması, bir üslubunun ve kaleminin olması, Ozan Çolakoğlu'yla hem özel hayat hem de müzikal anlamda uyum yakalaması Gülşen'in başarısındaki en belirgin detaylar.

Hakkını veriyor

'Delikanlım' sadece Yıldız Tilbe'nin değil aynı zamanda Türkçe pop müziğin de klasiklerinden biri. Yıldız Tilbe'nin başyapıtı olan ve her duyanı kamyona çarpmışa çeviren bu şarkının Gülşen tarafından yorumlanması hem beklenilen bir sonuç hem de aslında kolay bir seçim. Evet, bu memlekette canlı performanslar esnasında Hadise'den Tuğba Ekinci'ye birçok kez 'detone' söylenen şarkıya Gülşen hakkını vermiş. Beklenilen de buydu elbette. Gülşen'in bu şarkıdaki nağmeleri, vurguları yapmaması zaten beklenilemezdi.

Yıldız Tilbe'den de duymak istiyorsunuz

Ama bir şeyler eksik. Sade ve şık klip, klas bir Gülşen yorumu, orijinaline yakın bir Ozan Çolakoğlu aranjesi... Bütün bu muhteşem seçimlere rağmen bir şeyler havada kalıyor. Yüzde 0.1'lik kısım boş kalıyor. 'Delikanlım'ı yine Yıldız Tilbe'den dinlemek istiyorsunuz her ne kadar Gülşen'in yorumunu da beğenseniz de. Yıldız Tilbe 24 yıl önce bu şarkıyı öyle bir yorumlamış ki, tüyleri öyle bir diken diken hale büründürmüş ki yine eliniz Yıldız Tilbe versiyonunu arıyor. Gülşen'den de 'Seyredursun Aşk' ya da 'Nazar Değmesin' dinlemek istiyorsunuz.

'İmza' şarkısı

Gülşen elinden gelenin en iyisini yapıyor, şarkının hakkını veriyor ve Yıldız Tilbe'den sonra bu şarkının en çok kendisine yakışabileceğini kanıtlıyor. Ama işte her şarkı cover'lanacak diye bir kaide yok. 'Delikanlım' işte tam da böyle bir şarkı. Bir 'ilk' şarkı. Bir 'imza' şarkısı. Yıldız Tilbe'den başkasına mümkün değil o kadar da çok yakışmıyor, yakışamıyor. Bu yakışamama durumu ise şahsi değil, Gülşen yorumuyla alakası yok. Sadece 'Delikanlım' fazlasıyla Yıldız Tilbe şarkısı. Türkçe pop tarihinin en karakteristik, en sahibiyle özdeşleşen, en unutulmaz şarkılarından biri. Gülşen yorumu gayet başarılı olsa da bu şarkı en çok Yıldız Tilbe'ye yakışıyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Gülşenin Delikanlım yorumu beğenildi mi

Benzer İçerikler