Geri Dön
Ezhel'in 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhel'in 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhel adıyla bilinen Türk rapçi Serkan İpekçioğlu gündemden düşmüyor. Şarkılarında uyuşturucuya özendirmesi suçundan ötürü bir süredir cezaevinde bulunan rapçi Ezhel hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı bugün. Peki Ezhel hakkında 10 yıl hapis cezası ne demek sizce?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ezhel'in 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhel'in sosyal medya paylaşımlarından birinde "Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak çekilir nefesler" dediği belirtilmiş, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda ve şarkı sözlerinde uyuşturucuya yönelik bir özendirme durumuna dikkat çekilmiş. İddianamede, Ezhel'in 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi ve 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması istenmiş. İddianame, gönderildiği 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmiş. Ezhel'in yargılanmasına da önümüzdeki günlerde başlanacakmış.

Karalamalar devam ediyor

Evet, buraya kadar rutin haber kısmıyla ilgilendik. Gelelim işin farklı boyutlarından bakabilmeye... Ezhel, suçu varsa çekecek, yoksa çekmeyecek. Öncelikle bu konuda anlaşalım. Ancak sosyal medya üzerinden karalamalar yapmak ve Ezhel'i "mahvolsun, gözüne uyku girmesin" diye kötü sözlerle karalamak ve hatta onu "öcü" olarak lanse etmek... Gerçekten ciddi miyiz bunları yaparken?

Sanat nedir?

Geçtiğimiz günlerde Ezhel'in cezaevinden yazdığı bir mektup kamuoyuna da yansımıştı. Sosyal medyadan başlayan '#FreeEzhel' kampanyası da devam ediyor. Şimdi şu soruları sormamız gerekiyor... Ezhel birilerini öldürdü mü? Hayır. Ezhel birilerinin canını fiziksel olarak acıttı mı? Hayır. Sanat nedir? Sanatçı nedir?

Affedilmiyorlar mı?

Bu soruları sorduktan sonra 5 saniye bekleyelim ve şunları düşünelim: Tacizciler, tecavüzcüler bir şekilde affedilmiyor mu? Dünyanın neresinde olursak olalım, yüz kızartıcı suç işleyenler bile bir şekilde pat diye kılıfını buluyor, meşru müdafaa deniliyor, akıl sağlığı yerinde değil deniyor, deniyor da deniyor. Sonra haberlere konu oluyor: "X suçunu işlemişti sadece 6 ay yatıp çıktı" diye. Ve dünyanın neresinde olursak olalım, ister Doğu ister Batı.

Gözdağı mı?

Haliyle insan şunu düşünüyor, birilerinin canını fiziksel olarak doğrudan acıtmayan, kendi canını yakan birileri üstelik de ünlüyse o zaman günah keçisi ilan edilmiyor mu biraz? Onu 'öcü' olarak etiketlemek ve başkalarına gözdağı olsun diye onu kurban seçmek biraz fazla acımasızlık değil mi? Adalet duygumuz az biraz yaralanmıyor mu mesela o kişiye 3 değil 5 değil 10 yıl hapis cezası istendiğinde?

Havada kalan şeyler var

Elbette bunlar eğer Ezhel fiziksel olarak uyuşturucunun ticaretini yapmadığı sürece geçerli. Eğer işin o boyutu çıkarsa o zaman evet, cezası neyse çekmeli. Bir başkasını doğrudan zehirliyor ve olumsuz etkiliyorsa fiziksel olarak, peki. Ama ortada sadece "özendirmek" diye bir suçlama varsa ve söz konusu sanatsa, şarkılarsa... O zaman birçok şey havada kalıyor ne yazık ki...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ezhelin 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Benzer İçerikler