Geri Dön
Eypio, Sibel Can'la düet yapmış olmaktan neden pişman?

Eypio, Sibel Can'la düet yapmış olmaktan neden pişman?

Eypio yıllar önce Sibel Can'la düet yapmış olmaktan pişmanlığını açıklamış. Ama hemen "Ohoo, sen düet yap, para kazan sonra beğenmedim de" demeyin. Kendince enteresan bir açıklama getirmiş bu pişmanlığına... Gelin Molatik olalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bakış açısını merak ediyorduk

Türkçe rap'te son dönemde en dikkat çeken isimlerden biri Eypio. Kimileri onu biraz fazla arabesk bulsa da son dönemin en dikkat çeken, en ana akımda kendine yer bulan isimlerden biri. Mero, Murda ve Hadise ile birlikte 'O Ses Rap' jürisinde de gördük onu. Hal böyle olunca, Eypio rap müziğin en popüler isimlerinden birine dönüşünce, onun müziğe ve daha da çok popüler müziğe bakış açısını merak ediyoruz.

Şu anda rap adı altında çöplükler üretiliyor

Eypio, "Rap'in en ölüsü bile en kral pop şarkısından daha çok şey söyler dinleyiciye. Hep bir derdi vardır. 'Hiçbir şey yok bunda' dediğinizde bile mutlaka bir yerine bir şey iliştirilmiştir" demiş. Haklı mı, bence haklı. Pop şarkılarının 'hiçbir şey anlatmayışı'na yıllarca Serdar Ortaçgiller katkı sundu, ortaya 'bakkal müziği' doğdu. Elbette tüketim tarihi geçince kabak tadı vermeye başladı pop müziğin altı boş sözleri. Ama şu noktada katılmıyorum Eypio'ya: Her üretilen rap müzikte kalite olduğu, nitelikli bir içeriğe sahip olduğu doğruyu yansıtmıyor. Son dönemde trap'in yükselişiyle birbirinden anlamsız rap işleri yayınlanıyor. Bu yüzden "Her türün iyisi var kötüsü var" demek çok daha doğru bir sonuç.

Dolaylı yoldan mesaj vermiş sıkı rap'çilere

Buraya kadar üç aşağı beş yukarı orta düzey bir tepki veriyoruz Eypio'nun laflarına. Ama asıl bomba Sibel Can'la düeti 'Diken Mi Gül Mü'ye dair. O dönem çok tartışılmıştı bu düet. Eypio "Pişmanım" demiş. Hemen bunu okuyunca "Aaa, sen düet yap, para kazan sonra beğenmedim de" eleştirisi geliyor tabii dinleyiciden. O ise "O şarkının alt yapısında istediğim şeyleri yapamadım" diyerek açıklamış kendini. Yani evet pişman ama Sibel Can'dan ötürü değil şarkının müzikalitesini kendine uygun bulmadığı için. İlk etapta "Peki" diyesiniz geliyor ama biraz düşününce kafalar karışıyor... Bir düet her iki şarkıcıyı bağlıyor. Bu durumda "Eypio neden içine sinmeyen bir düetin yayınlanmasına izin vermiş ki?" demeden geçemiyor insan. İçinde imzası olan işlerin -beğenmese dahi- arkasında durması gerekir bir müzisyenin. Geçmişe dönüp baktığında beğenmeyebilir ama bunu kendine saklaması lazım. Yıllar sonra itiraf etmek ve dolaylı yoldan Sibel Can gibi bir isimle düet yapmasını kaldıramayan rap'çilere "Beni affedin" mesajı vermesi gerçekten ne kadar samimiyete sığan bir hareket? Bence pek değil. Açıklamasını "O dönem onaylamıştım ama şimdi kararımı hatalı buluyorum, derdim Sibel Can'la değil şarkının müzikalitesiyle" diye daha açık ve net yapsaydı çok daha samimice olmaz mıydı?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler