Geri Dön
Ece Mumay'ın 'Sade Kahve' şarkısı tutar mı?

Ece Mumay'ın 'Sade Kahve' şarkısı tutar mı?

Ece Mumay, 2020 yazının en büyük hit'lerinden 'Galaksi'yle adını duyurmayı başarmıştı. Sosyal medyada, dijital platformlarda ve radyolarda yer gök 'Galaksi'yle inlemişti. Mumay bu kez 'Sade Kahve'yle karşımıza çıktı. Peki Ece Mumay'ın 'Sade Kahve' şarkısı tutar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Galaksi'yle sürpriz bir hit'e imza atmıştı

2020 yazı ve eylül ayı Türkçe pop'ta enteresan hit'lerle geçti. Bir taraftan büyük prodüksiyonlu Gülşen ve Edis düeti 'Nirvana', Hadise'nin 'Küçük Bir Yol'u, Oğuzhan Koç'un ve Zeynep Bastık'ın yeni şarkıları vardı bir de daha önce adını pek duymadığımız isimler vardı. Zehra, İkiye On Kala ve Ece Mumay, 'isimsiz' şarkıcılar arasında en çok göze çarpanlardı. Bu isimler arasında yer alan Ece Mumay, aşırı eğlenceli 90'lar esintili 'Galaksi'yle sosyal medyada, dijital platformlarda ve radyolarda büyük bir başarı elde etmişti.

Seçimi şaşırtıcı değil

'Galaksi'den sonra Ece Mumay'ın nasıl bir şarkıyla aramıza döneceği merak konusuydu. Mumay, 'Sade Kahve' ile dönüşünü yaptı. Sözleri Ece Mumay ve Cengiz Mumay'a ait şarkının bestesi şarkıcıya ait. Aranjör koltuğunda da Özkan Meydan ve Alican Özbuğutu isimlerini görüyoruz. Yani farklı isimler göze çarpıyor. 'Galaksi'deki sıcaklığa nazaran bir tık daha profesyonel klip ise Kadir Karademir imzalı. Şarkının girişinde Arapça kısımlar var. Ki Ece Mumay'ın röportajlarından Arapça ve Kürtçeye mesafeli olmadığını artık birçoğumuz biliyor. Bu noktada şarkıcının seçiminin şaşırtıcı olmadığını söylemek gerek.

Ece Mumayın Sade Kahve şarkısı tutar mı

Yine farklı olması umut verici

Peki 'Sade Kahve' şarkısı tutar mı? Şarkının intro'sunda kullanılan melodisi olsun, ilerleyişi olsun, köprüsü olsun epey başarılı bir şarkıyla karşı karşıyayız. Şarkı özellikle 'Galaksi'ye nazaran daha kolay ezberlenebilir nakaratıyla ve Ortadoğu tınılarıyla dikkat çekiyor. Birbirine benzer Türkçe pop hit'lerinden farklı bir sound'u var. Ece Mumay'ın en büyük avantajı da bu zaten. Ama bu büyük avantaj aynı zamanda biraz dezavantaj da. Ece Mumay'ın işlerinin geç algılanmasına sebebiyet verebilir bu durum uzun vadede. Mumay, 'piyasa'dan bağımsız bir ruhla ilerliyor ama bunu yaparken gençliğe hitap etmeyi de başarıyor. 'Sade Kahve'nin başta TikTok gibi mecralar olmak üzere pek çok dijital platformda sevileceğini tahmin etmek zor değil. Şarkının ilk etapta olmasa dahi zaman içinde ama mutlaka keşfedileceğini düşünüyorum. Ece Mumay, yavaş, temkinli, ağır ama sağlam adımlarla müzik yolculuğuna devam ediyor. Şarkıda geçen Arapça sözlerden ötürü standart Türkçe pop radyolarından veto yiyebilir ya da bu klişeleşmiş algıyı şarkının gücüyle kırabilir. Dileğim ikincisi. Ece Mumay'ın en az 'Galaksi' kadar farklı bir şarkıyla yoluna devam etmesi umut verici.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler