Geri Dön
Son yayınında ağlayan spiker ne kadar profesyonel?

Son yayınında ağlayan spiker ne kadar profesyonel?

İş hayatı, yaşamımızın çok uzun bir süresini kaplıyor. Para kazanmak için yaşamak ya da yaşamak için para kazanmak, insanların tercihine kalmış. Ancak genelgeçer bir doğru var ki mutlu bir iş hayatımızın olması yaşam kalitemiz için olmazsa olmaz bir gerçek. Keza profesyonel olmak da. Peki iş hayatında 'doğru' ya da 'başarılı' olmak için illa aşırı profesyonel olmak mı gerekiyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bana sorarsanız kesinlikle hayır.

Haberin Devamı

Samimiyet ve istikrar

İş hayatında başarılı olmanın en önemli kriterleri arasında elbette profesyonel davranışlar var ama bir o kadar da samimiyet ve istikrar var.

İşinizi içten bir şekilde severek yaptığınızda muhakkak fark ediliyorsunuz.

Afyonkarahisar'daki bir televizyonda 5 yıldır ana haber bülteninde spikerlik yapan Fatma Taşkın Uygun'un son canlı yayınında gözyaşlarını tutamaması sosyal medyada bugün sıklıkla karşımıza çıktı.

5 yıl sonunda ayrılmış

Başka bir kuruma geçtiği için görevinden ayrılan ve son defa haberleri sunmak için kamera karşısına geçen Uygun ağlamaya başladı, hatta kamera kendisinden uzaklaşırken mendiliyle gözlerindeki yaşı sildi.

Sizce de şahane değil mi?

Sonuçta ortada can sıkıcı bir ağlama yok, 5 yıl boyunca çalıştığı kurumdan bir başka kuruma transfer olmuş ama yine de 5 (yazıyla beş) yıl boyunca yaptığı işi son kez yapıyor olmak Fatma Taşkın Uygun'un duygusallaşmasına sebep olmuş.

Haberin Devamı

Spikerlik yapıyor, izleyicilerini görmüyor ama işini öylesine tutkuyla yapıyor ki belki de daha iyi şartlar altında çalışmak için gitse bile yine de duygularına hakim olamıyor.

"Ne yaparsan yap aşk ile yap"

Tam da bu noktada Kenan Doğulu'nun geçtiğimiz yıllarda çıkardığı bir şarkısı devreye girmeli: "Ne yaparsan yap, aşk ile yap..."

Her ne ile ilgileniyorsak aşkla, tutkuyla yapmamız gerekiyor.

Samimiyet öyle bir şey ki hiçbir çaba göstermeden direkt yansıyor dolayısıyla özel bir çaba gerektirmiyor.

Son yayında gözyaşlarını tutamamak profesyonellik dışı bir davranış değil tam tersi işini tutkuyla yapan bir insanın duygularını en doğru ifade etme biçimi; profesyonel olmak için kasmamak gerekiyor, içtenlik de önemli.

Zaman zaman profesyonelliğin az biraz dışına çıkarak asıl profesyonelliği yakalamanın mümkün olacağını düşünüyorum, insanız en nihayetinde ve aşırı profesyonel davranmak tam tersi antipati uyandırıyor insanda.

Robot değiliz, insanız ve insan kalmalıyız.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler