CaddeNur Sürer'den Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney tepkisi: Densiz!

Nur Sürer'den Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney tepkisi: Densiz!

18.10.2024 - 12:55 | Son Güncellenme:

Usta oyuncu Nur Sürer, 61. Altın Portakal Film Festivali'nde aldığı "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü Yılmaz Güney'e adamıştı. Bunun üzerine Sürer'e, Farah Zeynep Abdullah'tan tepki gelmişti. Nur Sürer bu tepkiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Nur Sürerden Farah Zeynep Abdullaha Yılmaz Güney tepkisi: Densiz

61'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahipleri; "Ayşe" filmindeki rolüyle Binnur Kaya ile "Mukadderat"taki performansıyla Nur Sürer olmuştu. Nur Sürer, konuşmasında ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf ederek; "Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenilen, bundan 40 yıl önce yaşamını Paris'te yitiren, biz sinemacıların en kıymetlisi ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" demişti.

Haberin Devamı

Nur Sürer'in bu açıklamasına, oyuncu Farah Zeynep Abdullah'tan gecikmemişti. Farah Zeynep Abdullah, sosyal medya hesabından Sürer'in konuşmasını paylaşarak, "Ne Yılmaz Güney'i be" ifadelerini kullanmıştı.

Farah Zeynep Abdullah daha önce de Yılmaz Güney hakkında açıklama yapmış ve "Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" demişti.

"AMA BAZI DENSİZLER..."

'Talk & Food' programına katılan Sürer Yılmaz Güney ile ilgili açıklama yaptı. Sürer, "Yılmaz Güney biz sinemacılar için çok önemli bir adam. Hiçbir sinemacı Yılmaz Güney ile ilgili en ufak bir şey konuşamaz, konuşmaz. Sinemacıların kırmızı çizgisidir. Ama bazı densizler, filmini bile izlememiş insanlar adam öleli 40 yıl olmuş 30 yaşında biri Yılmaz Güney ile ilgili hikaye uydurabiliyor. Kimseyi yedirmeyiz Yılmaz Güney'i. Hiçbir şey bilmiyorlar öyle atıp tutuyorlar." dedi.

Haberin Devamı

Nur Sürer'in bu açıklamaları, Farah Zeynep Abdullah'a yanıt olarak yorumlandı.

 

 

 

 

 

Yazarlar