CaddeMurat Boz'dan Faris Akarsu'ya veda! 'Hakkınız ödenmez'

Murat Boz'dan Faris Akarsu'ya veda! 'Hakkınız ödenmez'

25.10.2024 - 08:42 | Son Güncellenme:

Birçok ünlü ismin müzik öğretmeni olan Faris Akarsu, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Usta ismin öğrencilerinden olan Murat Boz, sosyal medya hesabından hocasına veda etti.

Murat Bozdan Faris Akarsuya veda Hakkınız ödenmez

Birçok üniversitesinin müzikal bölümünün kurucusu olan ve birçok ünlü ismin keşfedilişimde imzası bulunan Faris Akarsu, hayatını kaybetti. Akarsu'nun vefatını, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı açıkladı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada; "İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'mıza uzun yıllar emek vermiş, verdiği Batı Müziği, Kompozisyon ve Analizi, Piyano, Toplu İcra ve Batı Müziği Solfej dersleriyle sayısız öğrenciler yetiştirmiş duayen hocamız Faris Akarsu’yu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, camiamıza ve sevenlerine baş sağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Murat Bozdan Faris Akarsuya veda Hakkınız ödenmez

Birçok üniversitenin müzik bölümünün kurucusu, Aşkın Nur Yengi, Ufuk Yıldırım, İzel Çeliköz, Çelik Erişçi, Ercan Saatçi, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Asyalı ve Murat Boz gibi birçok isme öğretmenlik yapmış Faris Akarsu'nun ölümü müzik dünyasını yasa boğdu.

"NURLAR İÇİNDE UYUYUN"

Hocasını unutmayan Murat Boz da sosyal medya hesabından bir veda paylaşımı yaptı. Ünlü şarkıcı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzik insanlarından bir tanesiydi sevgili hocam Faris Akarsu. Vefat haberini almaktan dolayı çok büyük bir üzüntü içerisindeyim.Ben dahil benim gibi yüzlerce öğrenciye çok emeğiniz geçti. Hakkınız ödenmez. Nurlar içinde uyuyun. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Murat Bozdan Faris Akarsuya veda Hakkınız ödenmez