18.11.2024 - 00:25 | Son Güncellenme:
Masterchef'te haftalar ilerledikçe heyecan daha da artmaya başladı. Bir isim daha Masterchef'e veda etti. İlk turda menengiç zeytini ile yaratıcılık yapıldı.
BUNU İLK KEZ BURADA AÇIKLIYORUM
Somer Şef'in ilham veren hayat hikayesi büyük ilgi gördü. Somer Şef o hikayesini böyle anlattı;
Belki size bu seviyede ilham olur diye bunu söylüyorum. Biliyorsunuz ben 1995 yılında Avustralya'ya gittim. O zaman burada bar ve restoranımız vardı. Onu sattık. Ondan sonra ben de ne yapayım dedim. En azından eğitimimi ilerletmek için master yapmaya gittim Avustralya'ya. Buradan çok iyi bir sosyal çevreden bambaşka bir yere gidiyorsunuz. Tanıdığınız kimse yok. O zaman da internet yok. Hiçbir şekilde buradaki arkadaşlarımla, dostlarıma, telefon dışında ulaşma imkanım yok. Dili doğru düz anlamıyorum. Arkadaş bulmata zorluk çekiyorum. Çevreye giremiyorum. Çok farklı bir çevre çünkü. İş bulamıyorum. Burada eğitim boyunca çok iyi yerlerde, otellerde staj yapmış olmama rağmen orada kimsenin umurunda değil bu. Bunu kimse bilmez. Ben de ilk kez söylüyorum. Hatta babam da ilk kez duyacak. Üçüncü ayda bilet aldım. Dedim ki ben dönüyorum.
GENÇLİĞİMİ ÇOK HAYLAZ GEÇİRDİM
Avustralya'ya giderken kendi arabamı satmıştım. Ve babam da bir miktar para verdi. Ben gençliğimi çok haylaz geçirdim. Babamı çok yordum özellikle 20 yaşların başında. Dedi ki bak bu benim sana vereceğim son para. İstersen bunu her zaman yaptığın gibi sokaklarda ye. İstersen git Avustralya'da kendine eğitimini harca. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Umurumda değil. Ben gönül rahatlığıyla sana bu parayı veriyorum. Son artık eğitim için verdiğim para. Çünkü babamı tanıyanlar bilirler. Verdiği sözün arkasında durur. Üçüncü ayda geri geldim. Sabah 7'de indim uçaktan. Kuzeyimin evine gittim. Babam dokuz, dokuz buçuk gibi ofisine gelir. Kuzeyimin evinin camından babamın ofisi gözüküyor Bağdat Caddesi'nde. Geldiğini görüyorum yani.
Benden yaşça büyük bir kuzenim var. Arzu sağ olsun. Hayatımda ne kadar büyük bir dönüm noktası olduğunu kendisine söylemiştim zaten. Onunla oturduk. Bana dedi ki Somer dedi yani şu anda bir şey yapmak üzeresin. Babana gideceksin ve baba ben döndüm diyeceksin. Baban da ne halt edersen et diyecek tabii ki haklı olarak. Tabii ki babadır affeder ama çok büyük bir hayat kırıklığı yaşayacak. Ama dedi ki sen hayatın boyunca kendini affetmeyeceksin. Çünkü başaramamış olarak dönüyorsun. Yani ne okulu bitirebildin ne bir şey yapabildin. Sana yapılan bütün eleştirileri haklı çıkardın. Tatile gittin. Üç ay da para yedin. Herkes etrafındakiler "işte bizim bildiğimiz Somer" diyecekler. Ve onlar da hiç önemli değil. Herkes senin hakkında her şeyi söyleyebilir. Herkes istediğini düşünebilir. Ama sen kendi hakkında ne diyeceksin? Bundan kaç yıl sonra kırk yaşında elli yaşında çocuğun olacak ailen olacak bir gün çocuğuna vazgeçme nasıl diyebileceksin? Yani nasıl başladığın işi bitir kendini kendine kanıtla diyebileceksin? Bu konuşma beni o kadar etkiledi ki oradan taksiye binip uçağa dönüp ilk uçakla Avustralya'ya geri döndüm babamın yanına gitmedim bile. Bunu ilk kez burada açıklıyorum.
SOMER ŞEF'TEN USKUMRU DOLMASININ İNCELİKLERİ
Bu yemeğin yapılabilmesi için en olmazsa olmaz olay, Uskurlu'nun günlük olması. Tazeliği büyüklüğünden daha önemli.
Uskurlu dolması, Osmanlı'dan beri yapılan, özellikle gayrimüslimlerin işlettiği meyhanelerde yapılan bir yemek. En önemli olayı, hiçbir şekilde karnını yarmadan, daha doğrusu hiçbir tarafını yarmadan, uskumrunun içini çıkarmak. Çok sabırlı olmanız lazım. Yavaş yavaş balığa resmen masaj yapıyorsunuz. Etlerini yumuşatmak adına. Çok baskı yapmadan masaj yaparsınız. Çok baskı yaparsan, tırnaklarınızla değil de parmak uçlarınıza yapın ki, balığın ince olan derisini delmemelisiniz. Bunun derisi oldukça incedir, tuzsuzdur. Ezmeden, sadece masaj yaparak. Deriyi balıktan ayırarak. Kılçığını çıkarabilmek için omurgasını eziyoruz. Ne oluyor, yumuşuyor ondan sonra o karga burnu var ya, onunla yavaş yavaş, bütün omurgayı, kılçığı, birden hepsini alacak. Ve kemiği baz alarak, deriyi değil, deriye gitmeyin, kemiğe gidin. Kemiğe giderek, kemiğin üzerinden etleri ayırmaya başlıyorsunuz.
MASTERCHEF'E VEDA EDEN İSİM BELLİ OLDU
Şefler yaptığı oylamayla Masterchef'e veda eden ismi belirledi. Ezgi en düşük puanı alarak hayallerine veda etti.