Cadde‘Kadınlar olarak kenetlenmeliyiz’

‘Kadınlar olarak kenetlenmeliyiz’

10.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, kadın cinayetleri hakkında konuştu. Sanatçılar, “Kadınlar olarak birbirimize sarılıp, daha çok kenetlenmeliyiz” dedi.

‘Kadınlar olarak kenetlenmeliyiz’

MESUT YILMAZ - Sibel Can, Hande Erçel, Sıla, Cemre Baysel, Aybüke Pusat, Gülsim Ali, Damla Sönmez, Defne Samyeli ile kızları Derin ve Deren Talu; Amor Garibovic’in Venedik Sarayı’nda gerçekleşen koreografi ve prodüksiyonunu Öner Evez ile Yakup Biçer tarafından yapılan ‘Phoenix Bloom’ adlı yeni koleksiyonun defilesine katıldı. 55 parça kıyafet, Çağla Şıkel’in yanı sıra yerli ve yabancı 50 modelle tanıtıldı. Kadın cinayetleriyle ilgili sosyal medyadan açıklama yapan ünlü isimlerin eleştirilmesine Erçel, “Klavyesinin başında oturmuş bizi hedef hâline koyan bir kitle var. İstediğimizi söyleyelim, çözüm bizde değil. Bu tepkileri hak etmiyoruz” açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı

Can, “Çok acı! Artık televizyon açmak istemiyorum. Adalet gerçekten yerini bulmalı” diye konuştu. “Çok büyük acılar bunlar” diyen Sıla, “Yasa gerektiren, ses gerektiren şeyler bunlar. Yasaya ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. Şıkel, “Her şeyden önce buna yeltenmemeli erkekler. Bir kadın olarak bunları söylerken, bir erkeğin de bu konuyla ilgili neler düşündüğünü hep merak etmişimdir. Bir erkeğin, diğer erkeğe böyle davrandığını görmedik. Gücü yetmediğine saldırmaz çünkü. Neyin şiddeti, neyin öfkesi? Kadınlar olarak birbirimize sarılıp, daha çok kenetlenmeliyiz” şeklinde konuştu.