Tartışma esnasında Almeda'nın Dilşah'a 'Ajitasyon yaparak geldin ajitasyon yaparak gideceksin buradan' sözleri ortamı iyice gerdi.
Dilşah, bu sözler üzerine Almeda'nın üzerine yürüyerek 'Diyemezin bana. Seni yolarım, diyemezsin' diye bağırdı.
Survivor'da yaşanan kavganın televizyonda gösterilmeyen bölümleri paylaşıldı. Yaşanan kavgada Almeda'nın yetim ile ilgili bir deyim kullanması Dilşah'ı çok kızdırdı.
Dilşah, yetim kelimesini duyduktan sonra Almeda'nın üzerine yürüdü. Takım arkadaşları iki yarışmacıyı birbirinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Dilşah, yaşanan gerginlik sonrası gözyaşlarına boğularak fenalaştı. Bir anda yere yığılan Dilşah'ın yardımına takım arkadaşları ve yapım ekibinden çalışanların geldiği görüldü.
Dilşah'ın sözlerine karşılık Almeda, 'Ben de anne babasız büyüdüm. Ben de yetimim. Ajitasyon yapmıyorum' diyerek çıkıştı.
Survivor'da Almeda ile Dilşah arasında yaşanan tartışma sonrası ada konseyi acil olarak toplandı.
Dilşah, konseyde yaptığı açıklamada ''Sadece ben kendisine çok basit bir soru sordum. Tarafını belli et dedim. Orada mısın burada mısın dedim. Sesimi çıkarmadım, buna takım arkadaşlarım da şahit. Bana yetimsin dedi. Beni buradan vurmak istedi. Sen seçmelerde bunu kullanarak buralardan geldin dedi. Ben iyi değilim, hiç iyi değilim Acun bey diyerek ağladı.'' dedi.
Almeda ise yaşanan olayla ilgili kendisine söz hakkı verilince, ''Yetimsin demedim. Bir deyim olarak kullandım. Ben de babasız büyüdüm. Ben de çok rezil bir şartlarda büyüdüm. Asla o şekilde demedim. Yetimhanede büyümedim ama orada burada, dayımda, anneannemde, şiddet görerek büyüdüm. Kendisinden özür diliyorum. O kelimeyi atasözü olarak söyledim. Özür diliyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Oyunda da kendimi kötü hissettim.'' diye konuştu.
Sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı, 'Almeda ve sorun. Üst düzey saygısızlık. Farkında mısın sen durumun? Söylediğin sözler son derece çirkin. Sana bir yaptırım yapmak zorundayız' dedi.
Sunucu Acun Ilıcalı, Almeda-Dilşah kavgası sonrası konseyde konuştu. Ilıcalı, Almeda'ya ''2 ödülden yararlanamayacaksın. Cezan 1 ödüle düşmüştü şimdi 3 ödülden faydalanamayacaksın. Bizim yaptırımız bu'' diye konuştu.