HaberlerBilgiKrep tarifleriKrep tarifleriBirbirinden farklı tariflerle krep sadece sabah kahvaltılarında değil günün her saati tercih edilebilir. İşte iç harçlarıyla tadına doyum olmayacak krep tarifleri1 Ispanaklı krep malzemeleri: 1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 bardak süt1 bardak haşlanıp robottan geçirilmiş ıspanak4 kaşık unYarım çay bardağı sıvı yağArasına:Krem peynirSalamIspanaklı krep hazırlanışı:Ispanakları ve diğer malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Krep tavasını yağlayıp krepleri pişirdikten sonra içine krem peynir sürüp salam dizin. Rulo yapıp kürdan batırın.2 Kıymalı krep malzemeleri: 3 bardak süt3 bardak un2 yumurtaTuzİç harcı için:Yarım kilo kıyma1 soğan1 biber1 domates1 havuç3 diş sarımsakYarım kaşık salçaYarım bardak bezelyeKaşar rendesiPulbiber, karabiber, tuzSıvıyağKıymalı krep hazırlanışı:İşe krepleri yaparak başlayın. Hamurdan 1 kepçe alıp krep tavasında arkalı önlü pişirin. Bir tavada kıymalı sos için küp küp doğradığınız havuçları yağda soteleyin. Soğanları ve biberi ekleyin sotelemeye devam edin. Domates, sarımsak, salça ve kıymayı ekleyin. Altını kapatmaya yakın bezelyeyi ekleyip harcı kenara alın.Krepleri içine harcı koyup sarın. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.3 Sebzeli krep malzemeleri: 1 yumurtaYarım çay bardağı süt2,5 kaşık un1 tatlı kaşığı naneKarabiber, tuzİç harcı için:1 küçük domates1 yeşil biber1 kırmızı biber1 küçük soğanZeytinPeynirMaydanozZeytinyağıSebzeli krep hazırlanışı:İç harcı için malzemeleri küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup soğanı kavurduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip kavurun.Krep için malzemeleri çırpıp istediğiniz kalınlıkta pişirin. Pişen kreplerin içine harcı koyup isteğe göre üzerine peynir ekleyin. Kenarlardan kapatıp kürdan batırın.4 Beşamel soslu tavuklu krep malzemeleri: 6 çay bardağı süt10 kaşık un2 çay kaşığı tuz1 bardak kaşar rendesiİç harcı için:1 paket tavuk göğsü3 kaşık sıvı yağYarım bardak sıcak su2 soğan2 biberMaydanoz1 kaşık salça1 kaşık soya sosuKarabiber, tuzBeşamel sosu için:2 bardak süt2 kaşık un2 tatlı kaşığı tereyağıMuskat, tuzBeşamel soslu tavuklu krep hazırlanışı:Tavukları jülyen doğrayıp suyunu çekene kadar pişirin. Sıvı yağ ekleyin. Yağ ısınınca soğan ve biberi kavurun. Sıcak suda eritilen salça, karabiber ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. En son maydanoz ekleyin.Krep için süt, un ve tuzu çırpın ve pişirin.Beşamel sos için, süt ve unu bir tencereye alın, muskat ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın. Piştikten sonra tereyağını ekleyin.Kreplerin arasına iç harçtan koyup sarın. Üzerine beşamel sos ve kaşar döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.krep tariflerikrep nasıl yapılır