PASTIRMALI HUMUS RULOLARI
Malzemeler:
2 adet lavaş
1 su bardağı humus (tarifi aşağıda)
6-8 dilim pastırma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Humus için Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1/4 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz (isteğe göre)
1-2 yemek kaşığı su (kıvam için)
Humus Tarifi:
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun (isteğe bağlı, daha pürüzsüz bir kıvam için önerilir). Nohutları tahin, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kimyon ve tuz ile birlikte bir blender veya mutfak robotuna alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam çok koyu olursa 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Servis etmeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve kırmızı toz biberle süsleyebilirsiniz.
Rulo Tarifi:
Hazırladığınız humusu lavaşın üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine pastırma dilimlerini yerleştirip rulo yapın. Dilimleyerek veya hafifçe ısıtarak servis edin.