14.11.2024 - 17:28 | Son Güncellenme:
Tuzlama Çorbası, Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. İşkembe Çorbası'ndan farklı olarak Tuzlama Çorbasının yapılışında bazı püf noktaları bulunuyor. Kullanılacak dana ya da koyun işkembesi Tuzlama Çorbası'nda daha büyük parçalar halinde doğranıyor. İşte Evde kolay Tuzlama Çorbası tarifi, malzemeleri ve adım adım yapılışı...
500 gram koyun veya dana işkembe
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 adet limonun suyu
Tuz ve karabiber
1- İşkembeyi Temizleme: İşkembeyi bol su ile iyice yıkayın ve temizleyin. Temizlenen işkembeyi bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika kaynatın. Kaynayan suyu süzüp işkembeyi küçük parçalara kesin.
2- Çorbanın Hazırlanması: Başka bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından doğranmış sarımsak ve soğanı ekleyin, hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
3- Kaynatma: İşkembeyi ekleyip karıştırın, üzerine yaklaşık 6-7 bardak su ekleyin ve tuz ile karabiberi ilave edin. Orta ateşte çorbayı kaynatın.
4- Sirke ve Limon Suyu Eklemek: Çorba kaynamaya başladıktan sonra sirke ve limon suyunu ekleyin, karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin.
5- Servis: Çorbanız servise hazır. Üzerine karabiber serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Arzuya göre yanına ekstra limon ve sirke ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!