TUZLAMA ÇORBASI ADIM ADIM YAPILIŞI
1- İşkembeyi Temizleme: İşkembeyi bol su ile iyice yıkayın ve temizleyin. Temizlenen işkembeyi bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika kaynatın. Kaynayan suyu süzüp işkembeyi küçük parçalara kesin.
2- Çorbanın Hazırlanması: Başka bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından doğranmış sarımsak ve soğanı ekleyin, hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
3- Kaynatma: İşkembeyi ekleyip karıştırın, üzerine yaklaşık 6-7 bardak su ekleyin ve tuz ile karabiberi ilave edin. Orta ateşte çorbayı kaynatın.
4- Sirke ve Limon Suyu Eklemek: Çorba kaynamaya başladıktan sonra sirke ve limon suyunu ekleyin, karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin.
5- Servis: Çorbanız servise hazır. Üzerine karabiber serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Arzuya göre yanına ekstra limon ve sirke ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!