TİKVENİK (BAL KABAĞI BÖREĞİ) TARİFİ
Orta boy bir kabak veya tatlı kabağı soyun ve rendeleyin.
Daha büyük bir tavada 4 yemek kaşığı tereyağını eritin, rendelenmiş balkabağını, 2/3 su bardağı şekeri ve tarçını ekleyin. Balkabağı yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirin.
Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Cevizleri doğrayın ve hafifçe kızartın (isteğe bağlı, ancak daha fazla lezzet katar). Kalan tereyağını yufkayı sürmek için eritin.
Düz bir yüzeyde, yufka yığınını açın. En üstteki yufkayı eritilmiş tereyağı ile fırçalayın ve yufkayı mümkün olduğunca hizalamaya çalışarak ikinci en üstteki yufkanın üzerine çevirin.
Üstteki yufkanın diğer tarafını eritilmiş tereyağı ile fırçalayın ve yufkanın uzun kenarına yaklaşık 1/2 su bardağı kabak dolgusu ve 3-4 yemek kaşığı ceviz yayın. İsteğe bağlı olarak, yüzeyin her yerine biraz iri şeker serpin.
Üstteki iki sayfayı alın ve dolgunun üzerine uzun bir silindir olacak şekilde sarın. Sıkı bir rulo haline getirin ve yuvarlak bir fırın kabının ortasına yerleştirin. Kalan hamur ve dolgu ile tekrarlayın.
Sarılmış böreğin yüzeyini eritilmiş tereyağı ile fırçalayın ve iri taneli şeker serpin. 40-45 dakika veya kızarana kadar pişirin. Pudra şekeri ve bir tutam tarçın serpin. Afiyet olsun!