1 kg orta yağlı dana (kuzu) kuşbaşı eti
2 adet orta boy soğan
1 baş sarımsak
4-5 sivri biber (acı -tatlı karışık)
3-4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ (varsa iç yağ)
Tuz, karabiber
Kapak için:
1 avuç un
Su
Testi
Bütün malzemeler doğranır. Tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Tercihe göre bir kaşık salça eklenebilir, yıkanmış toprak testiye doldurulur ve un ve suyla sert bir hamur yapılır ve testinin ağzı sıkıca kapatılır. Parmakla delik açılır ve mümkünse ekmek fırınlarına değilse evdeki elektrikli fırında fırınlanır.
Normalde pişirme yöntemi odun ateşinde ve açık havadadır.
TESTİ KEBABI HANGİ YÖREYE AİT
Testi kebabı Yozgat iline ait bir et yemeğidir. Bir özelliği de, testiyi kıracak olan kişinin, kırmadan önce bir dilek tutmasının gelenek haline gelmiş olmasıdır.