14.06.2020 - 12:46 | Son Güncellenme:
Yağmurlu havaların ardından bahçe ve parklarda görebileceğin, üzerinde kabuğu olan salyangoz türüymüş bu. 1 km yol gidebilmek için neredeyse tüm gün ilerlemesi gereken bu yavaş dostumuz, yavaşlıkta ilk sıralarda yer alıyormuş.
Adından da anlaşılacağı gibi hareket etmeyi, iş-güç yapmayı çok sevmeyen bu hayvan dostumuz günün yarısını uyuyarak geçirirmiş. Maksimum 30 yıl yaşayabilen tembel hayvanlar isterse çok güzel yüzebilir ve suyun altında 40 dakika kalabilirmiş. Ayrıca dakikada 2 metre yol gidebilirlermiş.
Kabuğu olmayan salyangoz olarak bilinen sümüklü böcekler de akrabaları salyangozlar gibi yavaş hareket edermiş. Zaten karşına çıkarsa sen de fark etmişsindir ne kadar yavaş hareket ettiklerini.
Ortalama 300 kilo ağırlığa sahip bu kaplumbağa türü ağırlığından olsa gerek çok yavaşmış. Kaplumbağalar genel olarak yavaş hareket eden bir hayvan türüymüş. Hatta bu yavaşlığı anlatan tavşan ve kaplumbağa masalı bile varmış.
Dakikada 15 cm yol gidebilen deniz yıldızları bile tembel hayvandan daha hızlı hareket edermiş. Binden fazla türü olan deniz yıldızları türlerine göre farklı hızlara sahipmiş.
Bir sürüngen türü olan bu dostumuz ortalama 60 cm boyunda, 500 gr ağırlığında olurmuş. Ülkemizde bulunmayan ve genelde Amerika’nın belirli bölgelerinde yaşayan bu sürüngen türü zehirliymiş ama yavaş olduğu için çok tehlikeli sayılmazmış.
Ağaçlara sarılıp saatlerce orada kalan koalalar, hareket etmeyi sevmeyen hayvan dostlarımızdan biriymiş ve hareket ederse çok yavaş olurmuş. Oldukça sevimli olan bu hayvan türü, Avustralya kıtasında yaşarmış.
600 kiloya yaklaşan ağırlıklarıyla denizlerin en kilolu hayvanlarından biri olan deniz inekleri, yavaş hareket etmeleriyle meşhurmuş. Diğer ismi manatee olan bu tür, 4 metreye ulaşan uzunluğa sahip olabilirmiş.
Saatte maksimum 1,5 metre yol gidebilen deniz atları da yavaş canlılar arasında yer alıyormuş. Dik olarak yüzen deniz atlarının 50’den fazla türü varmış.
Bu listedeki en hızlı hayvan olmasına rağmen kuş türleri arasında en yavaş olanıymış. Saatte 8 km uçabilen bu ağaçkakan türü de ülkemizde yaşamıyormuş.