TAAMEYA TARİFİ, YAPILIŞI VE MALZEMELERİ
TAAMEYA MALZEMELERİ
- 2 pırasa, uzunlamasına kesilmiş ve yıkanmış
- 5 çay kaşığı tuz (veya tadına göre)
- 500 g ta'ameya karışımı başına 1 çay kaşığı karbonat
TAAMEYA YAPILIŞI
Baklaları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün baklaları süzün ve rondoya alın. Soğan, maydanoz, kişniş, sarımsak, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve kabartma tozunu da rondoya ekleyin ve püre haline getirin.
Püreyi bir kaba alın ve 2-3 yemek kaşığı un ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Baklaları iyice bekletirseniz, hamur daha yumuşak olur. Hamuru yoğururken çok fazla un eklemeyin, yoksa köfteler sert olur.
Köfteleri kızartmadan önce, yağını iyice kızdırın.