16.12.2024 - 13:39 | Son Güncellenme:
Her yılbaşında olduğu gibi bu yıl da yılbaşı konseptli her şey dikkat çekiyor. Yılbaşı konseptleri lezzetlerde de kendini gösteriyor. Bunlardan biri de kurabiye çeşitleri oluyor. Birbirinden güzel şekillerle yılbaşını ifade eden kalıplar, lezzetle birleşince tadından yenmiyor. İşte Süslü püslü yılbaşı konseptli kurabiye tarifi! Rengarenk glazürlü kurabiye malzemeleri ve yapılışı
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı vanilya özütü
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Renkli şekerler, draje veya çikolata parçaları (süsleme için)
Tereyağını ve şekeri bir kaba alın, mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamuru unlu bir zemine alıp açın. Dilediğiniz şekillerde kalıplarla kesin (yılbaşı ağacı, kar taneleri gibi şekiller popülerdir).
Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine renkli şekerler veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Fırını 180°C'ye ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler altın rengini almaya başlayınca fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.