SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Yumurtalar tuzla beraber iyice çırpılır. Ardından yarım çay bardağı su eklenir.
Azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur.
İç harcı için peynirler ezilir, maydanozlar minik minik doğranarak karıştırılır. Bu arada da hamur dinlendirilir.
Hamur on bezeye bölünür. Bezelerin kurumaması için üzeri örtülür.
Ardından bezeler un eşliğinde tepsi boyutunda açılır. Açılan hamurlar temiz bir yere serilir.
O arada büyükçe bir tencerede su kaynamaya bırakılır. Tencerede kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz eklenir.
Böreğin pişeceği tepsi eritilmiş tereyağ ile yağlanır.
Yufkalar kaynayan tuzlu suda 30-35 saniye haşlanır. Sıcak sudan alınan yufkalar hızlıca ayrı bir kap içinde bulunan soğuk suya katılır. Böylece hamurun yapışması engellenir.
Böreğin alt zemini için beş tane yufka haşlanır ve her katı yağlanır eritilmiş tereyağıyla. Beş katın sonunda iç harç koyulur. Sonraki 5 yufka için azalan kaynamış suya ilave edilir ve kaynaması beklenir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçer.
Son katın da üzerine bolca erimiş tereyağı dökülür ve fırçayla yayılır. Börek fırına girmeden önce dilimlenir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.