01.08.2023 - 17:23 | Son Güncellenme:
Şıhıl Mahşi tarifi ve malzemeleri dönem dönem gündem olmaya devam ediyor. MasterChef'te her sezon mutlaka yapılan lezzetler arasında yer alan Şıhıl Mahşi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıklıkla yapılan yemekler arasında yer alıyor. Hatay yöresine ait bir lezzet olan Şıhıl Mahşi tarifi ve malzemelerinin yanı sıra püf noktaları haberimizde...
Kabakların içi oyulur. İçi boş kabaklar yağda kızartılır. Kıyma ise orta boy bir tencerede yarım çay bardağı yağ ile kavrulur.
Soğanlar küp halinde doğranı ve salça ile birlikte eklenir. Tuz ve karabiber dahil edilir.
Haşlanmış nohutlar da ilave edilip karıştırılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Kıyma soğuyunca maydanoz da eklenip harç iyice karıştırılır ve ardından kabaklara doldurulur.
Fırın tepsisine kabaklar dizilir. Salça su ile karıştırılarak sos haline getirilir, tepsi üzerinde gezdirilir.
180 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir.
Kabaklar kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağı alınır.
Salçalı suya farklı bir tat katmak için bir tutam nane eklenebilir.
Nohutlar, bir gece önceden ıslatılır.