ŞEKERPARE TARİFİ
Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında margarini ve pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
İrmik, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
Hamurları hafifçe düzleştirin ve her birinin ortasına birer tane fındık yerleştirin.
Yağlanmış bir fırın tepsisine şekerpareleri dizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında şekerparelerin üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Derin bir tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arasında pişirin.
Şerbeti ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakın.
Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp 2 dakika kadar bekletin.
Şekerparelerin üzerine ılık şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin.