SONER KESGİN KİMDİR?
Şef Kesgin, Mengen Aşçılık Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden 1999 yılında mezun oldu ve hemen arından Amerika’ya gitti. Tampa Florida’da 1999 ve 2003 yılları arasında profesyonel aşçılık kariyerine adım attı. 19 yıllık kariyeri boyunca Amerika, Mısır, Katar, Umman ve Ürdün gibi birçok farklı ülkede çalıştı. Birçok ülkede ise Türk mutfağına dair organizasyonlarda yer alan Kesgin, 2010 ve 2013 yılları arasında 3 yıl Kempinski Nile Otel’in şefliğini yaptı ve en iyi restoran seçilen ilk Türk restoranı Osmanly Restoran’ı açtı.
2011 yılında “Gourmetreisen” yemek festivalinde Osmanlı mutfağının son misyoneri olarak kabul edildi. Soner Kesgin, bir hafta boyunca Viyana’nın öne çıkan restoranlarında yemekler çıkardı. Yine aynı dönemde Karl-Christian Kollmann ile Avusturya’da Burg Deutschlandsberg Otel’in restoranında Türk mutfağının tanıtımını yaptı. 2013-2016 yılları arasında 3 yıl boyunca Bodrum'da bir otelin şefliğini yaptıktan sonra İstanbul'a geldi. Mecidiyeköy’deki bir otelde Executive Chefi olarak çalıştı.