Sosyal medyada popüler hale gelen bu yöntemde tek ihtiyacınız olan şey derin dondurucu! Lahanayı bütün halde dondurucuya koyup bir gece beklettiğinizde, çıkarıp çözdürdüğünüzde yapraklarının kendiliğinden yumuşadığını göreceksiniz. Bu yöntem sayesinde haşlama işlemiyle uğraşmanıza gerek kalmadan, pratik bir şekilde sarma yapabilirsiniz.
Kaynar suda haşlama sürecini ortadan kaldırır, mutfakta daha az vakit harcamanızı sağlar. Haşlama sırasında yaşanan yırtılma problemi bu yöntemle ortadan kalkar. Yapraklar esnek bir şekilde çözülür.
Kaynar suda haşlanan lahanada vitamin kaybı yaşanırken, dondurma yöntemiyle besin değeri korunur. Haşlama tenceresi kullanmaya gerek kalmadığı için mutfakta ekstra bulaşık çıkmaz.
Sarmanın lezzetini belirleyen en önemli faktörlerden biri iç harcının doğru karıştırılmasıdır. Pirinç, et, soğan, baharatlar ve isteğe bağlı olarak zeytinyağı veya tereyağı kullanarak harcı hazırlayın. Baharatları abartmamaya, harcı dengeli bir şekilde karıştırmaya özen gösterin. İçi fazla kuru veya fazla ıslak olmamalıdır.
Lahana sarmalarının dışarıya açılmaması ve iç harcının dağılmaması için sarmayı sıkı bir şekilde yapmalısınız. Ancak fazla bastırmamaya dikkat edin, çünkü bu dağılmalarına sebep olabilir. Yaprakları kenarlardan kapatıp, rulo şeklinde sarın ve sarmaların uçlarını sıkıca kapatın.
Sarma pişirirken, sarmaların üstünü bir tabakla örtüp üzerine su eklemelisiniz. Pişirme sırasında sarmaların suyunun kaybolmaması için ara ara kontrol edin. Kısık ateşte pişirmeniz, lezzetlerin birbirine iyice geçmesini sağlar. Ayrıca, pişirme suyuna biraz nar ekşisi ya da limon suyu eklemek sarmaya ekstra lezzet katar.