Malzemeler
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kıvam alana kadar azar azar su
Haşlamak için malzemeler:
3 litre kaynar su
2 yemek kaşığı tuz
Sosu için malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak arzuya göre artırabilirsiniz
1 kavanoz( 800gr) yazdan yapılmış domates konservesi ya da bir buçuk kg domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber ve tuz
1. adım: Bulguru, irmiği, yumurtayı, salçayı, kimyonu, tuzu tepsiye alıp bir bardak ılık su koyup çiğ köfte gibi yoğuralım.
2. adım: Azar azar su katarak 15 dakika yoğuralım. sonra unu ve biraz su katıp yoğuralım. orta yumuşaklıkta bir hamur olacak.
3. adım: Macun gibi bir birbirini tutacak. sonra minik toplar yapıp ortasına serçe parmağımız ile bastıralım ve un attığımız tepsiye dizelim.
4. adım: Köfteleri bol kaynar tuzlu suya atalım yüksek ateşte kaynadıktan sonra 3- 5 dakika haşlayıp süzelim servis kabına alıp domates sosunu dökelim. Fazla hırpalamadan karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.
5. adım: Zeytin yağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye alıp biraz kavuralım. Sonra salçayla bir kaç dakika çevirelim. Üzerine domates karabiber ve tuzu ekleyip sos kıvamında pişirelim.