Zeytinlerin sert ve fazla tuzlu olması, bazen tüketim keyfini kaçırabilir. Bunun önüne geçmek için süt kullanabilirsiniz. Bir kaba süt koyup içine zeytinleri ekleyerek 1-2 saat bekletmek, fazla tuzun emilmesini ve zeytinlerin daha yumuşak olmasını sağlar. Süt, doğal bir yumuşatıcı görevi görerek zeytinin daha kremamsı ve hafif bir doku kazanmasına yardımcı olur.
Patates, tuzu emme özelliğiyle bilinen doğal bir sebzedir. Zeytinleri bir kaseye alıp içerisine birkaç dilim çiğ patates koyarak 3-4 saat bekletebilirsiniz. Patates, fazla tuzu çekecek ve zeytinlerin daha hafif bir tada kavuşmasını sağlayacaktır. Özellikle tuzu fazla kaçan zeytinleri kurtarmak için bu yöntem oldukça işe yarar.