ROULADEN YAPILIŞI TARİFİ
Sığır etlerini düz bir yüzeye yerleştirin. Etin her iki tarafına tuz ve karabiber serpin. Her bir dilimin üzerine bir tatlı kaşığı hardal sürün. İnce doğranmış soğanları, turşu salatalıkları ve pastırma dilimlerini etin üzerine yerleştirin. (Dilerseniz, bazı tariflerde mantar veya pancar da eklenebilir.)
Etleri, iç malzemelerin üzerine kapatarak rulo şeklinde sarın. Sarılan etlerin kenarlarını kürdan ya da pişirme ipi ile tutturun. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve rouladenleri her tarafı güzelce kızarana kadar orta ateşte çevirerek pişirin.
Tüm ruloları kızarttıktan sonra, tereyağını ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin. Kızaran rouladenleri bir kenara alın. Aynı tavaya et suyu (veya su) ekleyin. Eğer isterseniz, bir çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz.
Sosu bir taşım kaynattıktan sonra, kıvamı için bir yemek kaşığı un ilave edebilir ve karıştırarak sosu koyulaştırabilirsiniz. Sosu, kekik veya defne yaprağı ile tatlandırabilirsiniz.
Rouladenleri tekrar tavaya yerleştirin ve sosla birlikte kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika kadar pişirin. Etin yumuşaması ve sosun lezzetinin etlere geçmesi için iyice pişmesi gerekir. Rouladenleri sıcak servis edin. Yanında haşlanmış patates, pilav veya sebzelerle sunabilirsiniz.