21.11.2023 - 19:17 | Son Güncellenme:
Ravioli nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusu araştırılıyor. MasterChef All Star'da bu akşam ekrana gelecek olan ilk takım oyununda Mavi ve Kırmızı takım yarışmacıları İtalyan lezzeti Ravioli yapacak. Birçok farklı türü olan Ravioli'nin Çikolatalı, Sebzeli, Peynirli ve Ispanaklı tarifleri ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte evde kolay Ravioli tarifi ve malzemeleri....
500 gr haşlanmış ıspanak
250 ricotta peyniri
2 yumurta
Parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Hamur için:
500 gr un
4 yumurta
20 ml zeytinyağı
ISPANAKLI RAVİOLİ TARİFİ
Öncelikle ravioli içinde kullanacağınız ıspanakları bir tencere de haşlayın. Bu esnada parmesan ve ricotta peynirini küp küp kesin. Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane yardımı ile 20 cm eninde ince hamurlar açın. Haşlanmış ıspanakların suyunu iyice süzün. Küçük küçük kestiğiniz parmesan peyniri, ricotta peyniri, ıspanak, yumurta, tuz ve karabiber ile raviolinin iç harcını hazırlayın.
Harcı mantı yapımındaki gibi açılan hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın. Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile malzemeli kısımları kesip kenarlarını iyice yapıştırın. Raviolileri suda haşlayıp servis tabağına alın. İsteğe göre domates sos veya krema ile tatlandırılabilir.
Havuç
Bezelye
Kabak
Muskat
Sarımsak
Krema
Tuz
Şeker
Lor peyniri
Hamuru için;
200 g Un
2 Yumurta
SEBZELİ RAVİOLİ TARİFİ
Havuçları tencerenize dökün, üzerine biraz yağ katıp pişirmeye başlayın Bezelyeleri ekleyin, dilerseniz biraz sıcak su ilave edebilirsiniz
Muskatı içerisine rendeleyin Şeker ve tuzu ilave edin Kabakları bu karışımın içerisine dökün Piştikten sonra karışımı bir kaba boşaltın
Lor peynirini bu karışıma ekleyip iyice karıştırın Tavanıza biraz yağ koyarak rendelediniz sarımsakları içerisine koyun
Sarımsaklar kokusunu verdikten sonra kremayı ilave edin, piştikten sonra altını kapatın
Raviolileri hazırlayın. Hazırladığınız raviolileri kaynar suda 2-3 dakika pişirdikten sonra kremanın içine atın Raviolileri kremanın içerisinde alıp servis edebilirsiniz.
Hamuru İçin:
1,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/4 su bardağı kakao
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet çırpılmış yumurta
Dolgusu İçin:
80 gram beyaz çikolata
80 gram bitter çikolata
250 gram mascarpone peyniri
250 gram labne peyniri
1 adet çırpılmış yumurta
2 damla vanilya aroması
Hamurları Yapıştırmak İçin:
1 adet çırpılmış yumurta
Frambuaz Sos İçin:
2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçin:
5 adet çilek
6 adet frambuaz
1 tatlı kaşığı şeker draje
1 yaprak taze nane
ÇİKOLATALI RAVİOLİ TARİFİ
Daha önceden elenmiş olan un ile pudra şekeri, kakao, tuz, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı bir kase koyun. Karşıştırıp yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Ocakta beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta mascarpone peyniri, labne peyniri, çırpılmış yumurta ve vanilya aromasını karıştırın.
Benmari usulü erittiğiniz ve soğuyan beyaz ve bitter çikolatayı labneli karışımın içerisine ilave edin ve karıştırın. Dolgu kremasını en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Frambuaz sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Buzdolabında dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın. Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini tezgaha yapışmayacak şekilde, hafif unlayarak ince bir hamur olana kadar açın.
Buzdolabında katı kıvama gelmiş dolgu kremasını, ince açtığınız hamur parçalarından bir tanesine, aralarında 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkma poşeti veya kaşık ile koyun.
Dolguyu koyduğunuz yerler haricinde kalan hamur kısımlarına fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün.
Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine yavaşça diğer hamuru koyun ve parmaklarınızla yapıştığına emin olun. Bir pizza kesici veya bıçak yardımıyla raviolileri kare olacak şekilde kesin. Eğer tırtıklı kesiciniz yoksa çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Raviolileri, yaklaşık 15 dakika kadar buzlukta sertleşmesini bekleyin.
Kaynayan suya raviolileri yavaşça koyun ve 5 dakika kadar pişirip, süsleyerek servis edin.
Hamuru için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Tuz
İç harcı için:
200 gram ricotta peyniri
Bir tutam fesleğen
Karabiber
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı domates sosu veya salçası
Karabiber
Tuz
PEYNİRLİ RAVİOLİ YAPILIŞI
Hamur malzemelerini bir kasede yoğurun ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Diğer taraftan da iç harcı için peynir, fesleğen, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
Daha sonra hamurunuzu 4 parçaya ayırıp ince bir şekilde açın.
Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına peynirli harcı koyun ve başka bir hamur parçasıyla üzerini kapatın. Açılmaması için de kenarlarına bastırın.
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
Sosu için de sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine sarımsak, domates sosunu ekleyip pişirin. Son olarak karabiber ve tuzunu da ilave edip ocaktan alın.
Ravioli'ler için de suyu kaynatıp içine tuz ekleyin. Ravioli'leri kaynar suda haşlayıp kevgirle alın.
Haşlanan ravioli'leri servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis edin.