08.06.2016 - 11:10 | Son Güncellenme:
Çiğ börekHurmalı ballı süt
1 tane yumurta 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 tatlı kaşığı yoğurtyarım su bardağı su 250 gram un ay çiçek yağıtuzİç harcı için;150-200 gram yağsız kıyma 1 tane orta büyüklükte soğan 1 çay bardağı su 1 tutam maydanoz tuz karabiber
Hamur için yumurta, üzüm sirkesi, yoğurt ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırın.Un ve suyu azar azar ilave edip hamurunuzu yoğurun. Hamurun dinlenmesi için nemli bezle kapatıp yarım saat kadar bekleyin.Rendelediğiniz kuru soğan ve ince ince doğradığınız maydanoza kıyma, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Harca su ekleyerek kıvamını hafifleştirin.Hamurunuzu eşit parçalara ayırın ve merdane ile tatlı tabağı boyutuna gelene dek açın.Kıymalı harcı her hamur parçasının yarısına yayıp diğer kısmı üstüne kapatın ve "D" harfi elde edin. Ayçiçek yağı ile kızdırdığınız tavaya çiğbörekleri ters yüz edip çevirerek pişirin.
Yarım litre süt5-6 tane hurma1 tatlı kaşığı bal
Hurma ve sütü püre haline gelene dek blendardan geçirin.Karışıma bal ekleyip iyice karıştırın.