Portakallı Merengli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Tart hamuru için öncelikle unu ve tereyağını mutfak robotuna alıp unla yağ özdeşene kadar karıştırın.
İçine su yumurta ve pudra şekerini de ekleyip hamur toparlayana kadar karıştırın.
Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dolapta bekletin.
Dolaptan aldıktan sonra merdane yardımı ile yuvarlak borcama alıp her yerini kaplayacak şekilde hamuru eşit miktarda dağıtın.
Üzerine Çatal yardımı ile delikler açın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Tart hamurunu fırından çıkarıp bir kenarda beklemeye alın.
Kreması için vanilya hariç geri kalan malzemeleri bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığımız kremaya vanilyayı ekleyip karıştırın 5 dakika beklettikten sonra tart hamurunun üzerine yayın.
Mereng için yumurta akını ve tuzu karıştırma kabına alıp kıvam alana kadar mikser ile çırpın.
Koyulaşınca şekeri ve nişastayı yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.
En son 4 damla limon suyunu ekleyip 3 dakika daha çırptıktan sonra sıkma torbasına alıp portakallı kremanın üzerine istediğiniz şekilde sıkarak bütün her yerini kaplayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız tartı biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.