Şekerle saklama yöntemi genellikle beyaz peynir, tulum peyniri ve kaşar gibi daha sert yapılı peynirlerde oldukça etkili sonuçlar verir. Lor gibi nem oranı yüksek olan peynirlerde ise ekstra dikkatli olunmalı; şekerin yanı sıra sıkı kapaklı cam kavanozlarda saklama önerilir. Ayrıca lor peynirinin tüketim süresi diğerlerine göre daha kısa olduğundan, az miktarda alıp kısa sürede tüketmek en sağlıklısıdır.
Peyniri saklarken cam ya da seramik kaplar tercih edilmelidir. Bu kaplar hem hava almaz hem de gıdayla kimyasal etkileşime girmez. Şeker yöntemiyle birlikte peyniri temiz bir buzdolabı poşetine sarıp kabın içine yerleştirmek, ek koruma sağlar. Ayrıca, buzdolabının en serin bölgesi olan sebzelik kısmına koymak, ısı dengesinin sağlanması açısından önemlidir.
Şeker dışında peyniri korumanın bir başka doğal yöntemi ise tuzlu su içinde saklamaktır. Beyaz peynir özellikle bu yönteme uygundur. Tuzlu su, hem lezzeti artırır hem de mikroorganizmaların üremesini engeller. Bunun dışında, zeytinyağı içinde saklanan peynirler de oksidasyona karşı korunur ve aromaları daha da zenginleşir.