500 ml süt
3 yemek kaşığı un
200 g toz şeker
1 çubuk tarçın
1 limon kabuğu (şeritler halinde)
6 yumurta sarısı
1 paket milföy hamuru
Tarçın ve pudra şekeri (servis için)
Sütü, unu, çubuk tarçını ve limon kabuğunu bir tencerede karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşınca ocaktan alın, tarçın çubuğunu ve limon kabuğunu çıkarın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpın, sütlü karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın. Karışımı kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin, ardından ocaktan alıp soğutun.
Milföy hamurunu tezgâha açın ve rulo şeklinde sararak dilimleyin. Bu dilimleri yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin ve parmaklarınızla kalıbın kenarlarına doğru bastırarak ince bir tabaka oluşturun.
Muhallebiyi hamurun içine eşit şekilde doldurun. Fırını 250°C’ye ısıtın ve tartları 10-15 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuttuktan sonra üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyet olsun!